Groene shakshuka met spinazie en feta

Groene shaskhuka

[ print recept ]
Shakshuka is een van mijn favoriete brunchgerechten. Een heerlijk warm comfort gerecht voor op koude dagen, maar ook heerlijk in de lente of zomer. De klassieke shakshuka met tomaat staat al een tijdje op Feelgoodbyfood, maar deze groene shakshuka met spinazie en feta is ook ontzettend lekker!

Groene shakshuka met spinazie en feta

Groene shakshuka, ook wel ‘green shakshuka’ genoemd, maak je met… groene ingrediënten. Eigenlijk zijn er geen vaste ingrediënten waar dit gerecht aan hoeft te voldoen. De basis bestaat vaak wel uit spinazie of boerenkool en natuurlijk ei.

Ik ging voor erwten, groene paprika en spinazie op een basis van groentebouillon. Dit maakt het gerecht licht en voedzaam. Heerlijk in combinatie met gestolde eo, feta en natuurlijk een stuk brood om mee te dippen.

Dit heb je nodig (1 pan, 2 personen)

1 ui
2 stengels lente ui
2 teentjes knoflook
1 groene jalapeno peper
100 ml groentebouillon
100 gram tuinerwten (uit de diepvries)
1 groene paprika
200 gram spinazie
75 gram feta (naar behoefte)
3 eieren
peper
snuf zout
verse peterselie

Zo maak je het

Snipper de ui, hak de knoflook en jalapeno peper fijn en snijd de lente ui en ringen. Snijd de paprika in kleine blokjes. Fruit de ui, knoflook, jalapeno, lente ui en paprika een minuutje aan. Voeg nu de erwten en beetje bij beetje de spinazie toe, totdat deze geslonken is.

Voeg vervolgens de bouillon toe, schep alles om en laat 5 minuten zachtjes koken. Maak 3 kuiltjes in het gerecht en tik hierboven de eitjes los. Doe de deksel op de pan en laat de eitjes ongeveer 5 minuten stollen.

Haal de pan van het vuur en verkruimel de feta over het gerecht. Breng op smaak met peper, een beetje zout en garneer met verse peterselie. Serveer met brood, zodat je lekker kunt dippen!

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.