Groene smoothie | Spinazie-appel

 

groene smoothie

[print_link]
Nu de lente eraan komt, krijg ik meteen weer (meer) zin in groene smoothies. In de winter ga ik toch vaak voor warme comfort ontbijtjes, maar in de lente en de zomer worden er heel wat groene smoothies gedronken hier. Tussendoor, maar vooral als ontbijt.

Voor ochtenden dat ik wel wat energie kan gebruiken, voor haastige ochtenden, als pre-ontbijt op langzame ochtenden in het weekend en voor ochtenden met on to go ontbijtjes. Het fijne aan een groene smoothie is dat je met je ontbijt al een extra portie groente binnen hebt!

Deze groene smoothie is fris, een beetje zoet en mild, en daarom prima voor ‘beginnende groene smoothie drinkers’.

Dit heb je nodig (2 grote bekers)
2 handen verse spinazie
1 banaan
2 appels
Kwart komkommer
Halve citroen (zonder schil)

Zo maak je het
De appels juice ik in de slowjuicer, omdat ik dit lekkerder vind dan uit de blender, maar als je geen slowjuicer hebt kun je ze gewoon blenden.

Snijd de banaan en komkommer in stukken. Doe de spinazie en een kopje water in de blender en blend de spinazie tot sap. Voeg vervolgens het appelsap uit de juicer (of gesneden appels), de banaan, komkommer en de citroen toe en blend tot een egale smoothie.

groene smoothie

 

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten