Haver-bessentaartje met amandel crumble

haver-bessen taartje
[print_link]
Omdat ik gek ben op ontbijten probeer ik vaak nieuwe dingen uit. Iets nieuws uit proberen kan wel eens mis gaan (ja, dat gebeurt hier ook wel eens), maar als het lukt dan heb je er een nieuw feestelijk ontbijtje bij, zoals dit blauwe bessen taartje met crumble!

Feestelijk om mee te ontbijten in het weekend, maar kan ook prima als tussendoortje of toetje. Eigenlijk gewoon de hele dag door.

Dit heb je nodig
Springvorm (22 cm)
120 gram speltmeel
60 gram havermout
1 ei
50 gram kokosolie (gesmolten)
1 el kaneel
Snuf zout
200 gram bosbessen

Crumble
30 gram amandelmeel
30 gram amandelschaafsels
2 el olie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de speltmeel, havermout, kaneel en zout. Meng in een andere kom het ei en kokosolie. Meng de droge en de natte ingrediënten door elkaar tot een (dik) beslag. 

Vet een taartvorm (22 cm) in met kokosolie. Verdeel het deeg over de taartvorm, zodat er een bodem ontstaat met een opstaande rand van 1/2 cm. Bak de bodem 10 minuten in de oven.

Meng ondertussen in een kom het amandelmeel en amandelschaafsels met de olie. Haal de taart uit de oven. Bedek de bodem met de blauwe bessen en verdeel de amandel crumble hier overheen. Bak de taart nog 20 minuten in de oven.

Lekker met een beetje agave- of maple siroop

haver-bessen taartje

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.