Haver-bessentaartje met amandel crumble

haver-bessen taartje
[ print recept ]
Omdat ik gek ben op ontbijten probeer ik vaak nieuwe dingen uit. Iets nieuws uit proberen kan wel eens mis gaan (ja, dat gebeurt hier ook wel eens), maar als het lukt dan heb je er een nieuw feestelijk ontbijtje bij, zoals dit blauwe bessen taartje met crumble!

Feestelijk om mee te ontbijten in het weekend, maar kan ook prima als tussendoortje of toetje. Eigenlijk gewoon de hele dag door.

Dit heb je nodig
Springvorm (22 cm)
120 gram speltmeel
60 gram havermout
1 ei
50 gram kokosolie (gesmolten)
1 el kaneel
Snuf zout
200 gram bosbessen

Crumble
30 gram amandelmeel
30 gram amandelschaafsels
2 el olie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom de speltmeel, havermout, kaneel en zout. Meng in een andere kom het ei en kokosolie. Meng de droge en de natte ingrediënten door elkaar tot een (dik) beslag. 

Vet een taartvorm (22 cm) in met kokosolie. Verdeel het deeg over de taartvorm, zodat er een bodem ontstaat met een opstaande rand van 1/2 cm. Bak de bodem 10 minuten in de oven.

Meng ondertussen in een kom het amandelmeel en amandelschaafsels met de olie. Haal de taart uit de oven. Bedek de bodem met de blauwe bessen en verdeel de amandel crumble hier overheen. Bak de taart nog 20 minuten in de oven.

Lekker met een beetje agave- of maple siroop

haver-bessen taartje

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

3 reacties

  1. Sanne

    Klinkt heel goed en ziet er ook zo uit! En dat ei kan ik denk ik makkelijk vervangen door appelmoes ofzo 🙂 yum. Morgen heb ik tijd, misschien dan even maken? Of toch zondag? Ik heb de laatste tijd zo’n zin om te bakken!
    Liefs

    Beantwoorden
  2. Dionne

    Is dit echt voor ontbijt of ook prima als taart voor een verjaardag? Of moet er dan iets zoets bij, had namelijk laatst ook blauwe bessen muffins gemaakt van deze website, maar die smaakten meer naar brood dan echt muffins.

    Beantwoorden
    • Chantal

      Deze kan ook zeker als taart! Je zou ‘m wat zoeter kunnen maken door wat honing/agave/kokosbloesem te mengen door het fruit.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.