Haver-appelmuffins

havermout- appelmuffins

[ print recept ]
Muffins met appel, noten en kaneel. Ideaal als tussendoortje of om lekker mee te ontbijten. Dat kan namelijk prima met deze gezondere muffins, gemaakt van havermoutmeel. Alsof je aan het ontbijten bent met appeltaart. Zó lekker en makkelijk kan gezond bakken zijn.

Dit heb je nodig (10 muffins)
150 gram havermout
50 gram amandelmeel
150 ml amandelmelk
2 el kokosolie (gesmolten)
1 ei
1 appel
1 handje walnoten
1 tl wijnsteen bakpoeder
2 el honing
1 el kaneelkruiden
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de droge ingredienten (havermout, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zout) bij elkaar in een kom. Meng vervolgens de natte ingredienten (amandelmelk, kokosolie, ei) bij elkaar in een kom. Meng de droge ingredienten met de natte ingredienten tot een beslag. Snijd de appel in kleine blokjes en meng de appel en walnoten door het beslag.

Vet een muffinbakplaat in met kokosolie en verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de muffins gaar in ongeveer 25-30 minuten.

| Ook heerlijk met bosbessen in plaats van appel

havermout appelmuffins

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

 

Gerelateerde berichten

13 reacties

    • Chantal | Feelgoodbyfood

      Hi Mariska,

      Baking soda heeft een sterkere werking van bakpoeder, vooral wanneer het in aanraking komt met zuur. Maar je kunt voor dit gerecht ook gewoon bakpoeder gebruiken hoor en misschien kun je het zelfs wel helemaal weglaten. Ben benieuwd wat je van deze muffins vindt!

      Liefs, Chantal

      Beantwoorden
  1. Geke

    Hoi Chantal,

    Ik heb een vraagje. Ik ben allergisch voor amandelen. Heb jij misschien een alternatief voor amandelmeel (speltmeel?) en amandelmelk (soyamelk?’)?

    Groetjes, Geke

    Beantwoorden
    • Chantal | Feelgoodbyfood

      Hoi Geke,

      Oei, wat jammer en lastig. In dit recept zou je amandelmeel zelfs weg kun laten (gebruik dan 200 gram havermout) en in plaats van amandelmelk kun je elk soort plantaardige melk gebruiken (rijstemelk, sojamelk of een andere notenmelk). Amandelmeel is best zoet en droog, dus wanneer je een ander soort meel gaat gebruiken, zal de structuur en smaak een klein beetje veranderen.
      Succes en ben benieuwd hoe het vervangen van producten gegaan is:)

      Beantwoorden
  2. Bettie

    Ik wou laatst zoiets maken, maar dan zonder de amandel/walnoten vanwege allergie. Alleen was het helemaal weer vergeten. Ik ga het meteen op mijn to-do lijstje zetten.

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.