Havermoutsmoothie met kaneel

[ print recept ]
Je hebt smoothies met een schep havermout en je hebt havermoutsmoothies! Op drukke ochtenden zijn ontbijtjes on to go, die ook nog eens super snel te maken zijn, echt ideaal. Natuurlijk is rustig zitten en de tijd nemen voor je ontbijtje het ideaalbeeld, maar in de realiteit hebben we daar ’s ochtend vaak geen tijd voor. Ik maak vaak een (groene) smoothie die ik meeneem naar kantoor, om vervolgens rustig te genieten van mijn ontbijtje.

Havermout is een goede start van de dag. Door de hoeveelheid oplosbare vezels in havermout, zorgt havermout voor een lang verzadigt gevoel. Havermout voorziet je de hele ochtend van stabiele energie en houdt je bloedsuikerspiegel stabiel. Daarnaast bevat havermout veel antioxidanten en is van nature glutenvrij.

Dit heb je nodig (2 glaasjes of 1 groot glas)
80 gram havermout
2 grote zachte dadels (medjoul)
1 banaan
1 el rauwe honing
2 tl kaneel
150 ml water
klein handje paranoten

Zo maak je het
Laat de havermout en noten minstens een uur (of de hele nacht) weken in koud water. Giet vervolgens af. Doe de havermout, noten en de rest van de ingrediënten in de blender en blend tot een romige smoothie.

Havermout smoothie

havermout smoothie

Bron recept: Deliciously Ella

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. Saskia

    Hoi Chantage, leuk recept, ga ik direct uitproberen! Is er overigens een reden dat je het water afgiet in plaats dat je het direct in de afgemeten hoeveelheid laat wellen zodat je dat allemaal in 1 x kan meenemen? Ben benieuwd! Groetjes, Saskia

    Beantwoorden
    • Chantal | Feelgoodbyfood

      Hoi Saskia,

      Haha, grappige autocorrectie :’). De havermout en noten moet in ruim voldoende water geweekt worden. Je kunt natuurlijk de havermout afgieten, en 150 ml daarvan gebruiken in de smoothie. Je kunt best meer water gebruiken, wordt je smoothie gewoon dunner 🙂

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.