Herfst plaattaart met ricotta, prei, champignons, walnoten en tijm

Herfst plaattaart

[ print recept ]
Plaattaart is een ideaal gerecht wanneer je zin hebt in een snelle, lekkere comfort maaltijd. Naast dat een plaattaart snel en makkelijk gemaakt is, kun je eindelijk variëren met beleg en toppings. Plaattaart kun je het hele jaar op tafel zetten en aanpassen aan het seizoen. In de zomer is deze plaattaart met gegrilde groenten en olijven favoriet, maar op een herfstige dag ga ik voor deze vegetarische herfst plaattaart met ricotta, prei, champignons en tijm. Yum!

Meer zin in een herfst plaattaart met pompoen?

Herfst plaattaart met ricotta, prei, champignons en tijm

Een echt makkelijk en snel gerecht. Je rolt het deeg uit, besmeer met ricotta, beleg met groenten en hup de oven in! Binnen een half uur heb je deze heerlijke herfst plaattaart op tafel staan.

De combinatie van deze producten op een plaattaart zijn heerlijk! Ricotta maakt het een beetje romig, de prei en kastanjechampignons zorgen voor veel smaak en de tomaatjes maken het gerecht een beetje zoet. Laat vooral de verse tijm niet achterwegen, die maken dit herfstgerecht helemaal af.

Dit heb je nodig (1 plaattaart)

Olijfolie
1 ei
1 verse deegrol voor plaattaart
100/125 gram ricotta
1 prei
half doosje kastanjechampignons
8 roma tomaatjes (of andere zoete tomaatjes)
handje walnoten
1 theelepel droge tijm
5 verse takjes tijm
peper

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 220 graden. Rol de verse deegrol voor plaattaart uit op een ovenplaat en rol de randen iets naar binnen.

Smeer een (niet te dikke) laag ricotta over de bodem. Snijd de prei in ringen en verdeel deze over de bodem. Snijd vervolgens de champignons in plakjes en halveer de tomaatjes. Verdeel deze over de plaattaart.

Kluts het ei en smeer hier de randjes mee in. Besprenkel olijfolie over de plaattaart, garneer met de walnoten en verdeel hier vervolgens droge tijm en verse peper over. Bak de plaattaart 20 minuten in het midden van de oven. Haal de plaattaart uit de oven en garneer met verse tijm.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.


Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.