Japanse salade met rijst, gemairneerde aubergine en gegrilde tofu

Japanse salade aubergine tofu[print_link]
De zon schijnt, de temperaturen gaan omhoog en de bomen, planten en bloemen staan in bloei. Het is volop lente! Ik weet niet hoe met jullie zit, maar ik eet dan het liefst een heerlijke maaltijdsalade in het zonnetje. Zin in Aziatisch? Deze Japanse salade met rijst, gemarineerde aubergine en gegrilde tofu is een echte smaakmaker en voedzaam.

Japanse salade met rijst, gemairneerde aubergine en gegrilde tofu

Wat deze salade zo lekker maakt? De gemarineerde aubergine en gegrilde tofu! Door deze ingrediënten te marineren en te grillen, krijgen ze zoveel meer smaak en pit. Perfect in combinatie met frisse ingrediënten als komkommer, spinazie en edamame boontjes.

De samenstelling van koolhydraten (rijst), groenten en eiwitten (tofu + edamame + nootjes), maakt deze salade een complete en voedzame maaltijd. En ook nog eens helemaal plantaardig.

Geniet er van op het balkon, in de tuin of neem ‘m mee naar het park.

Dit heb je nodig (2 personen)

250 gram tofu
100 gram bruine rijst
2 handen spinazie
1 aubergine
1 bakje edamame
halve komkommer
2 handjes taugé
cashewnoten
optioneel; koriander

Marinade
sojasaus
1 tl kokosbloesemsuiker
snuf cayennepeper
snuf gemberpoeder
snuf knoflookpoeder
sesamzaadjes

Zo maak je het

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de tofu in repen en de aubergine in stukjes.

Doe de tofu in een kom en marineer met 2 el sojasaus, een snuf gember, snuf knoflook en een snuf cayennepeper. Doe de aubergine in een andere kom en marineer met 2 el sojasaus, 1 tl kokosbloesemsuiker en 1 tl sesamzaadjes. Laat beide 5 minuten staan.

Grill de tofu in een grillpan (zonder olijfolie) in ongeveer 7 minuten om en om goudbruin. Bak de aubergine op middelhoog vuur in ongeveer 8 á 10 minuten gaar in een koekenpan.

Snijd ondertussen de komkommer in stukjes.

Verdeel de spinazie over 2 borden en schep hier de rijst overheen. Verdeel nu de komkommer, edamame  en taugé over de salades. Verdeel als laatste de gebakken aubergine en gegrilde tofu over de borden. Besprenkel de salade met nog een beetje sojasaus. Garneer met sesamzaadjes, cashewnoten en eventueel koriander.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.