Koffie pannenkoekjes met pure chocola

Yes, weer een nieuw recept voor pannenkoekjes op de blog; koffie pannenkoekjes met pure chocolade. Pannenkoekjes en koffie, mijn twee favorieten voor het ontbijt, dus waarom deze twee niet combineren?

Een probeersel dat heel erg lekker geworden is! En dat koffie en chocolade een hemelse combi is, wist ik al van deze koffiecake!

Koffie pannenkoekjes met pure chocola

Deze koffie pannenkoekjes zijn heel simpel om te maken. Een shot espresso door de plantaardige melk en that’s it!

Dit keer maakte ik plantaardige pannenkoekjes, door simpelweg het ei weg te laten. Dit kan prima, want je hebt het ei niet perse nodig, maar ik moet wel eerlijk zeggen dat ze mét ei wat luchtiger zijn.

Neem er vooral nog een lekkere kop koffie bij en geniet op een vrije ochtend van dit heerlijke, uitgebreide, gezonde ontbijtje!

Dit heb je nodig (5 á 6 pannenkoekjes)

100 gram volkoren speltmeel (of ander soort meel)
180 ml plantaaridge melk
1 shot espresso
2 tl bakpoeder
snuf zout

Topping
pure chocolade
agave

Zo maak je het

Meng in een kom het meel, bakpoeder en zout. Meng in een maatbeker de melk met de shot espresso. Voeg de melk en espresso met een garde al roerend toe door het meel, tot je een glad beslag hebt.

Verhit een (pannen)koekenpan met olie en laat heet worden. Giet een klein beetje beslag in de pan. Draai de pannenkoek om wanneer deze aan de bovenkant bijna droog is (meestal in 1,5/2 minuten). Bak nog een minuut aan de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is.

Leg de pannenkoekjes op een bord. Rasp de pure chocolade over de pannenkoekjes en besprenkel met agave.

Beleg eventueel nog met plakjes banaan.

Koffie pannenkoekjes

Koffie pannenkoeken vegan

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.