Liebster award nominatie Feelgoodbyfood

liebster-award-Wat leuk! Ik ben 3 keer door verschillende bloggers genomineerd voor de Liebster award. Wat is dit denk je? De Liebster award is een digitale award voor upcoming blogs.

Hierbij is het de bedoeling dat je een aantal vragen beantwoordt over je blog, jezelf en je passie. Hierna kun je een van jouw favoriete upcoming blog nomineren. Bedankt voor de nominaties en hierbij de antwoorden op de vragen die ik gekregen heb.

P.S. Jullie mogen best weten dat ik twijfelde om hier aan mee te doen, omdat ik Feelgoodbyfood en de blogger (ik dus) tot nu redelijk gescheiden heb gehouden. Dit omdat ik andere vooral wil informeren en inspireren en ik vond dat het daarbij niet echt om mij persoonlijk ging. Maar goed, bijna alles op Feelgoodbyfood is gebaseerd op mijn meningen, ervaringen en inzichten met betrekking op gezondheid, een gezonde levensstijl en voeding. Dus hierbij een beetje meer informatie over de blogger achter Feelgoodbyfood…

1. Waar komt jouw passie voor jouw blog vandaan?
Ik kwam vaak energie tekort, had na het eten standaard een after diner dip en lag zeker één keer per maand ziek op bed. Ook had ik vaak lichamelijke kwaaltjes. Buikpijn, hoofdpijn, verkouden, een opgezette buik.. Het was er eigenlijk altijd en ik raakte eraan gewend. Op een gegeven moment was ik hier helemaal klaar mee. Ik wilde mij goed en fit voelen! Ik ben mij toen gaan verdiepen in gezonde en vooral natuurvoeding en al snel wist ik, ik had mijn passie gevonden! 

Hier begon mijn weg naar een gezonde levensstijl. Door veel te experimenteren en te lezen kwam ik erachter dat ik gevoelig ben voor onder anderen tarwe(gluten) en melkproducten. Daarnaast dat ik van suikers ontzettend moe word en hoofdpijn krijg. Door producten weglaten, toevoegen en uitproberen en steeds meer producten te eten die rechtstreeks uit de natuur komen, begon ik mij een stuk beter te voelen. Zeg maar gerust, geweldig! Ik heb een veel betere weerstand, slaap beter, heb geen after diner dips meer en die eeuwige trek in zoetigheid is verdwenen, samen met een paar kilo. Maar het belangrijkste, ik heb gewoon zoveel meer energie!

Ik ben zo enthousiast geworden over wat gezonde voeding met mij heeft gedaan en nog steeds doet, dat ik anderen dit ook ontzettend graag wil laten ervaren. Ik weet hoeveel invloed voeding kan hebben op hoe je je voelt en op een gezond leven.

Het verbaasde mij dat er veel onwetendheid is over gezonde voeding. We willen wel graag gezond eten, maar weten gewoon niet hoe of waar te beginnen. Wat is nu wel en niet goed voor je? Er is een overkill aan informatie over voeding dat mensen door de bomen  het bos niet meer zien. (En dan maar niet te spreken over de commerciële kant van de voedingsindustrie, waar geld belangrijker is dan onze gezondheid.)

Hierdoor gaan we het belangrijkste voorbij; de basis. Geen gedoe, diëten, shakes, pillen of maaltijdvervangers. Gewoon puur en bewust eten. Ik wil iedereen laten ervaren hoe goed je je kunt voelen door goed en gezond te eten. Dat we ons lichaam moeten voeden met écht eten in plaats van vullen met ‘leeg’ eten en troep. Daarom ben ik Feelgoodbyfood begonnen. Ik wil andere informeren, enthousiasmeren en inspireren op het gebied wat gezonde voeding. En ik heb meteen een digitaal receptenboekje;)

Je bent wat je eet. Mensen zouden dit cliche serieuzer moeten nemen.

2. Wat vind je het leukste aan je blog?
Dat ik door het bloggen mijn passie kan uiten. En de leuke/positieve reacties van volgers/bezoekers. Ik vind het geweldig om te horen dat ik mensen inspireer, dat ze regelmatig de website bezoeken en mijn recepten maken. Dit geeft mij zoveel energie. Daar doe ik het voor!

Bloggen voelt voor mij totaal niet als werk. Het is echt een passie die ik kwijt kan door de website en aansluitende social media kanalen. Heerlijk om hier mee bezig te kunnen zijn.

3. Waar houd je je mee bezig als je niet blogt?
Ik werk 4 dagen in de week als communicatieadviseur op een interne communicatie afdeling bij een groot adviesbureau. Daarnaast ben ik een tijdje geleden begonnen met de thuisstudie voedingsdeskundige. Verder houd ik erg van sporten ( hardlopen, fitness, zwemen en yoga), maar door een hardnekkige blessure kan ik al bijna en half jaar amper sporten. Je snapt dat dit erg frustrerend is voor iemand die altijd veel fietst, wandelt en sport, maar nu thuis zit met een kantoorbaan en een reistijd van 1 minuut. Hopelijk kan ik het sporten snel weer oppakken, want naast dat het mijn lichaam sterker maakt en het mij energie geeft, is sporten voor mij echt ontspanning.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het bloggen en mijn ‘gewone’ baan vaak lastig vind te combineren. Bijna al mijn vrije tijd steek ik in het bloggen. Denk aan lezen, koken, foto’s maken, recepten uitschrijven en blogs schrijven.. Zelfs mijn thuisstudie staat hierdoor op een erg laag pitje. Dit vind ik erg jammer. Ik zit altijd vol met ideeën en voel mij net een wandelend notitieblok. Maar helaas heb ik altijd tijd te kort. Hopelijk vind ik in de toekomst een betere balans. Ik denk er in ieder geval niet aan om te minderen met bloggen, want ik haal hier ontzettend veel voldoening en positieve energie uit.

4. Wat is je droombaan?
Mijn droombaan. Daar hoef ik niet lang over na te denken. Zoals ik net al vertelde ben ik begonnen met de studie voedingsdeskundige. Ik zou het geweldig vinden om  van mijn passie mijn werk te kunnen maken en te werken als voedingsdeskundige. Ik zou dit het liefst combineren met het bloggen. Andere informeren en inspireren op het gebied van gezonde voeding is wat ik het liefste doe. Stel je voor om een baan te hebben dat totaal niet als werken voelt?

5. Voor welk gerecht mogen ze jou ‘s nachts wakker maken en waarom?
Eigenlijk mag je mij ’s nachts niet wakker maken. Ik ben echt een avondmens en ga daarom altijd te laat naar bed (of omdat ik weer eens baal dat er geen 48 uur in een dag zit i.p.v. 24). Terwijl ik weet hoe belangrijk voldoende nachtrust is voor je gezondheid. Maar als het dan toch gebeurd.. chocola (Tony!) kan ik echt niet weerstaan. Ik eet echt te vaak en teveel chocola.

6. Welke boeken staan in jouw boekenkast?
Mijn boekenkast is eigenlijk overgenomen door alle food- en kookboeken. Ik houd zo van foodboeken. Het hoeft er alleen al mooi uit te zien en ik ben om. Ik word er altijd zo hebberig van.
Oke, hier komt ‘ie:

Amber Albarda | eet jezelf mooi, slank en gelukkig
Amber Albarda | eet jezelf mooi, slank en gelukkig Kookboek
Marolein van der Velde | 70 groene smoothies
Kris Verburgh | de voedselzandloper Kookboek
Wiliam Davis | broodbuik
Carola van Bemmelen | 100% suikervrij basiskookboek
Carola van Bemmelen | 100% suikervrij
Jesse van der Velden | superfoodrecepten
Kris Verburgh | De voedselzandlopen
Ralph Moorman | De boodschappencoach
Ralph Moorman | Hormoonfactor
Rens Kroes | Powerfood
Hugh fearnley-whittingstall | Veg!
Plantpower | Lisette Kreischer
The Green Kitchen | David Frenkiel & Luise Vindahl
De mooie voedselmachine | Giulia Enders
De Slowjuicebar | Erin Quan & Briana Stockton
Goodfood |Laurianne Ruwe
Havermoutje | Pascalle Bonnier & Mathijs Kok

En uiteraard staan er nog een paar op mijn wishlist..

7. Wat is je favoriete kookboek?
Oei moeilijke vraag. Dat zijn er wel een paar. Op dit moment:
Havermoutje | wat een prachtige foto’s en heerlijke gezonde recepten)
De slowjuicebar | ik ben echt slowjuicesap fan en op dit moment ben ik bezig met de slowjuice challenge.
Groen is geweldig | Dit boek staat vol met leuke en goede informatie en heerlijke recepten.
Plantpower | Een boek vol heerlijke gerechten! Plantaardig eten heeft mijn voorkeur en ik vind plantaardige voeding heerlijk. Ik vind veganisme een interessante eetsstijl, maar ik weet niet of het mij zou lukken om een veganistische eetsstijl na te leven..
The green kitchen | Dit boek is gewoon prachtig en staat vol met heerlijke pure recepten.

Eigenlijk lees ik om de zoveel tijd een boek weer opnieuw. Dit geeft mij weer motivatie en inspiratie om gezond te leven.

8. Wat is jouw favoriete gerecht?
Dit is een lastige vraag van iemand die van eten houdt en het liefst de hele dag door eet. Het ontbijt is echt mijn lievelingsmaaltijd. Ik zou de hele dag door wel kunnen ontbijten. Gezonde pannenkoekjes, homemade granola, ontbijtmuffins, ontbijtcake, clafoutis, fruit, smoothies.. en slowjuicesapjes on the side!

Ik hou echt heel erg van groenten. Hoe meer hoe beter. Eigenlijk alles, als het maar zelf gemaakt is. Ik heb echt een haat verhouding met pakjes en zakjes. Echt smakeloos, chemisch en zo zout! Met vlees maak je mij ook niet echt blij.

9. Waar kun jij echt van genieten?
Eten? Naast puur en homemade eten hou ik van langzame ochtenden met gezonde ontbijtjes en Jack Johnson op de achtergrond, lange wandelingen, koffie drinken en lunchen bij fijne tentjes, etentjes met vrienden, slenteren over de markt, boodschappen doen, slowjuicesapjes, koken, mooie kringloop vondsten, lezen, eigen groenten verbouwen, wijn en CHOCOLA!

11 Hoe ziet jouw droomkeuken eruit?
Licht, ruim en een grote servieskast! O wat was ik blij toen ik na 4 jaar mijn studentenkamer verliet voor een eigen plekje. Dit betekende: een eigen keuken!! Een keuken helemaal alleen voor mij met alleen mijn spullen. Ik geniet hier nog iedere dag van.

Op dit moment heb ik niet een hele grote keuken, maar hij is licht en ruim genoeg. En trouwens, hoe meer ruimte, hoe meer ik mijn keuken vol stop. Zo gaat dat. Als er maar een oven, krachtige blender en goede slowjuicer in staat, en die staan er!

Een foodprocessor en een grote servieskast staan nog steeds op mijn wishlist. Ik moet erkennen, ik ben een beetje servies verslaafd. Maar het eet toch net iets lekkerder van een mooi bordje of uit een mooie kom, vind je niet? En mooi servies hoort op een mooie plek. Ooit. En waarom ik een foodprocessor wil heeft geen uitleg nodig.

Dit waren de vragen. Nou dat viel nog best mee:) De blogger die ik nomineer is…… Ingrid van The Love Of Pie omdat ze naast haar drukke onregelmatige baan, een blog heeft vol met heerlijke, pure en gezonde recepten, en prachtige foto’s!

Liefs,

Chantal

unnamed

Gerelateerde berichten