Pasta met gegrilde courgette pesto, spinazie en citroen

Pasta courgette pesto

Een heerlijke romige pasta pesto… van gegrilde courgette! Door plakjes courgette te grillen in de oven en de helft hiervan aan je vertrouwde pesto recept toe te voegen en de overige helft door de pasta, word je gerecht zo smaakvol. Verder is deze pasta met gegrilde courgette pesto, spinazie en citroen makkelijk te maken en perfect voor dagen waarin je zin hebt in een bordje comfort food!

Toen ik dit recept aan het bedenken was dacht ik dat het er op de foto heel lekker, vers en groen uit zou zien. Bij het maken en serveren van het gerecht viel dit nogal tegen haha. Altijd jammer wanneer een gerecht dat zó lekker ruikt en smaakt het minder goed op de foto doet. Maar het belangrijkste: de courgette pesto en het gehele gerecht is heerlijk!

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

75 gram volkoren penne pasta
1 courgette
2 handen verse spinazie
2 trostomaten
1 teen knoflook
15 gram basilicum
30 gram pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
30 gram Parrano kaas
sap van halve citroen
peper en snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakjes en verdeel deze over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper en een snuf zout. Rooster de courgette in 20 minuten gaar.

Kook ondertussen de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af, maar bewaar een kleine kopje van het kookvocht!

Bak de pijnboom pitjes een paar minuten aan in een koekenpan, zonder boter of olie. Doe 3 kwart van de pijnboompitten, de helft van de geroosterde courgette, de knoflook, basilicum, kaas, olijfolie en een snuf zout in een foodprocessor of hakmolen en maal tot een romige pesto.

Snijd de tomaten in hele kleine blokjes. Verhit een wok of hapjespan met een beetje olijfolie en voeg de tomaat en spinazie toe. Laat de spinazie slinken. Voeg vervolgens de rets van de geroosterde courgette, de gekookte pasta, de pesto en een scheutje van het kookvocht toe. Schep alles door elkaar tot een romige pasta en verwarm nog 2 minuten.

Schep de pasta op de borden. Besprenkel met citroensap en garneer met de overige pijnboompitten en eventueel nog een beetje kaas.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.