Plaattaart met ricotta, groene asperges en walnoten

Plaattaart ricotta asperges

[ print recept ]
Plaattaart, ik ben er een groot fan van! Een plaattaart is makkelijk en snel gemaakt (de oven doet bijna al het werk) en je kunt eindeloos variëren met beleg en toppings. In de herfst een plaattaart met pompoen en champignons en in de lente en zomer is deze plaattaart met ricotta, groene asperges en walnoten favoriet. Met als topping rucola en nog wat frisse ricotta. Deze combinatie is zo lekker!

Dit gerecht ontwikkelde ik speciaal voor Meal.com. Een online platform vol met heerlijke voedzame gerechten die zijn gemaakt door bloggers. Ontdek hier nieuwe recepten, deel je favorieten en bekijk per recept de hoeveelheid calorieën en macronutriënten. Ook recepten zoeken werkt heel eenvoudig en snel. Dit kun je doen op ingrediënt, macro-nutriënten en/of sluit allergieën uit. Ten slotte kun je weekmenu’s samenstellen die rekening houden met jouw eetwensen, allergeen of dieet. Vervolgens wordt er een boodschappenlijstje voor je gemaakt. Meal is dus een soort alles-in-een receptenboek 2.0! En vanaf nu vind je er dus ook recepten van Feelgoodbyfood op.

Dit heb je nodig

1 verse rol bladerdeeg
1 ei
100 gram ricotta + extra voor topping
100 gram groene aspergetips
halve courgette
10 cherrytomaatjes
1 eetlepel (verse) tijm
handje walnoten
handje rucola
snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het verse deeg uit op een bakplaat en vouw/rol de randen een beetje om. Besmeer de bodem met 100 gram ricotta. Snijd de courgette in plakjes of halve plakjes. Verdeel de courgette over de plaattaart.

Halveer de tomaatjes. De aspergetips hoeven niet geschild te worden, snijd alleen een dun plakje af van de onderkant. Verdeel de asperges en tomaatjes over de plaattaart. Hak de walnoten grof en verdeel deze als laatste over de plaattaart. Garneer met (verse) tijm en een snuf zout.

Klop het ei in een kommetje en besmeer de randen met ei. Bak de plaattaart in het midden van de oven in 20 á 25 minuten gaar. De randen moeten goudbruin en knapperig zijn. Haal de plaattaart uit de oven en garneer met rucola. Schep eventueel nog wat kleine bolletjes verse ricotta op de plaattaart.

[dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Meal.com]

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.