Porridge met blauwe bessen, kaneel en nootjes

porridge/pap bessen noten

[ print recept ]
Porridge (of noem het gewoon pap), de één vindt zo een warme kom havermout voor het ontbijt heerlijk, de ander vindt het niks (dat hoor ik best vaak). Ik vind porridge een ideaal ontbijtje op koude dagen, mits je het goed maakt. En dat betekent; de juiste verhoudingen en goede smaakcombinaties. Dan is een warme kom porrigde lekker, heel voedzaam en een ideale vervanger voor je kom yoghurt of smoothiebowl in de lente en zomer.

Bekijk ook deze 5 varianten van porridge

Porridge; een warm en voedzame ontbijtje

Porridge maak ik altijd met havermout en plantaardige melk. Zo blijft je ontbijtje plantaardig en ik vind het lekkerder dan wanneer je gewone melk of water gebruikt.

De verhoudingen zijn belangrijk bij een kom pap. Je wilt niet dat het te droog wordt (wie heeft er ’s ochtend zin in een kom met cement?), maar ook geen kom waar de havermout zwemt in de melk…
Als basis voor 1 persoon hou ik altijd 50 gram havermout en 250 ml plantaardige melk aan.

Smaken, kruiden en topping

Vervolgens kun je helemaal los gaan met smaken, kruiden en toppings. Denk aan amandelmelk, kokosmelk, hazelnootmelk of havermelk. Als kruiden is kaneel, gember en vanille heel lekker! Mijn topping bestaat altijd uit 1 of 2 stukken fruit, nootjes en soms zaadjes, gedroogd fruit of extra granola.

Dit recept is mijn kommetje basis porrigde voor de herfst en winter. Wil je de porrigde iets zoeter en romiger en houd je van banaan? Snijd dan een banaan in kleine stukjes en kook deze mee met de porridge.

Dit heb je nodig (1 grote kom)

50 gram havermout
250 ml havermelk (of adore plantaardige melk)
1 theelepel kaneel
1 theelepel agavesiroop

Topping
blauwe bessen
pecannoten en/of walnoten

Zo maak je het

Doe de havermout, plantaardige melk, kaneel en snuf gember in een pannetje op middellaag vuur. Verwarm de porrigde al roerend zo een 5 á 6 minuten tot een romige pap. Voeg de laatste minuut de agave toe.

Schenk de pap in een kom en voeg hier de bessen aan toe.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.