Quinoa met pompoen en spinazie

quinoa pompoen

[print_link] Zin in een lekkere en gezonde maaltijd die makkelijk te maken is en binnen een half uur op tafel staat? Maak dan deze heerlijke quinoa met pompoen en spinazie. Een bord vol heerlijke en voedzame ingrediënten!

Quinoa met pompoen en spinazie

Een kruidige quinoa met pompoen, wortel en champignons. Een heerlijke combinatie met de verse spinazie.

Quinoa zit vol met eiwitten, de groenten bevatten vitaminen en de pitjes gezonde vetten. Niet alleen een hele lekkere combinatie, maar ook heel voedzaam en vullend.

Heb je restjes over? Eet ze de volgende dag als lunch! Je kunt natuurijk ook een dubbele portie maken..

Dit heb je nodig (2 personen)

150 gram quinoa
1 teen knoflook
2 stengels bosui
halve flespompoen
1 bospeen
half bakje champignons
2 handen verse spinazie
1 tl komijn
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
handje zonnebloem- en pompoenpitten
verse peterselie
peper

Zo maak je het

Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Snijd de wortel in dunne plakjes en de champignons in stukjes. Kook de pompoen in 5 minuten beetgaar en giet af.

Verhit een pan met olie en fruit de bosui, knoflook, komijn, kurkuma en paprikapoeder een minuut aan. Voeg de wortel en champignons toe en bak 5 minuten mee. Voeg vervolgens de pompoen en gekookte quinoa toe. Voeg eventueel nog wat kruiden na smaak toe. Bak alles nog 5 minuten en schep ondertussen goed om en om. Breng op smaak met peper.

Leg op elk bord een hand verse spinazie en schep hier de quinoa over. Garneer met de pitten en verse peterselie.

quinoa pompoen

quinoa pompoen

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.