Quinoa salade met gemarineerde bloemkool, spinazie en amandelen

quinoa salade bloemkool

[ print recept ]
Deze quinoa salade met gemarineerde bloemkool, spinazie en amandelen in ontstaan uit restjes groenten uit mijn koelkast, een geopend pakje quinoa en een kijkje in mijn kruidenkast. En de salade is zo verrassend lekker geworden, dat ik hem meteen wilde delen op de blog.

Quinoa salade met gemarineerde bloemkool, spinazie en amandelen

Ik noem het een quinoa salade, maar eigenlijk is het gewoon een heerlijk warm gerecht met een Aziatisch tintje. Door de bloemkool de marineren in sojasaus, kurkuma en gember en vervolgens even te bakken wordt deze zo smaakvol. Een heerlijke combinatie met de quinoa, amandelen en knapperige bosui.

De salade zit bomvol eiwitten door de quinoa, amandelen en spinazie. Een voedzaam en vullend gerecht voor het diner, maar ook makkelijk om mee te nemen als lunch de volgende dag.

Dit heb je nodig (2 á 3 personen)

150 gram quinoa
1 bloemkool
1 bakje kastanjechampignons
2 handen spinazie
3 stengels bosui
1 teen knoflook
halve theelepel gemberpoeder
half rood pepertje
3 eetlepel sojasaus
1 theelepel kurkuma
2 handjes amandelen

Zo maak je het

Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking en zet deze apart. Snijd de bloemkool in roosjes en kook de bloemkool 3 minuten voor, zodat deze beetgaar is. Giet de bloemkool af en doe deze in een kom. Marineer met 2 eetlepels sojasaus, de kurkuma en gemberpoeder. Laat minstens 5 minuten staan.

Hak de knoflook en peper fijn en 2 stengels bosui in ringen. Snijd de champignons in plakjes. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de knoflook, peper, bosui en champignons vijf minuten aan. Voeg vervolgens de gemarineerde bloemkool toe en bak deze twee minuten mee. Voeg de spinazie, amandelen en quinoa toe en schep alles goed om.

Voeg nog een eetlepel sojasaus toe en verhit nog een paar minuten, tot alles verwarmd is.

Snijd de derde stegel bosui in ringen. Schep de salade over de borden en garneer met verse bosui.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.




Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.