Review | Aloë Vera juice + bijenpollen kuur Biocare

Afgelopen maand vertelde ik in een eerdere blogpost dat k aan een kuur ging beginnen van puur aloë Vera juice in combinatie met bijenpollen van Biocare online.  Suzanne van Biocare adviseerde mij om deze kuur te proberen, omdat ik al jaren last heb van mijn darmen. Met last bedoel ik; een harde opgezette buik en buikkrampen na het eten, obstipatie, misselijkheid na het eten en soms zelfs last van mijn ademhaling.

Door veel te experimenteren en bepaald voedsel weg te laten of juist wel te nemen gaat het al een stuk beter, maar toch heb ik nog regelmatig last van mijn darmen. Ik hoef maar iets verkeerds te eten, onregelmatig te eten of stress hebben en het is weer zover…

Ik was daarom meteen enthousiast over het proberen van deze kuur. Alles voor mijn darmen! En daarnaast vind ik het altijd ontzettend leuk om nieuwe producten uit de proberen en te zien wat voor effect dit heeft op mijn lichaam en gezondheid.

De kuur bestaat uit..

Aloë Vera juice
Pure Aloë Vera Drank 100% – 100% Kwaliteit afkomstig uit Italië. Aloë Vera bevordert het natuurlijk afweersysteem en geeft meer energie. De plant heeft een maagversterkende invloed en ondersteunt het behoud van een normale zuurgraad in de maag. Aloë Vera heeft een positieve invloed op lever en galblaas, helpt de spijsvertering en stimuleert de darmwerking. Aloë Vera kan worden ingezet voor het reinigen van het lichaam.

Pollen
De Bijenpollen van Pro Natura is een zeer hoogwaardige voedingssupplement en bestaat uit het stuifmeel dat door de bij wordt verzameld. Omdat de bijen er nectar aan toevoegen ontstaan er korrels, de pollen!  Ze geven meer energie en leveren een grote bijdrage aan het verhogen van de weerstand. Bij veel mensen verlaagt het de klachten van hooikoorts en ze ontgiften het lichaam. Ook bevordert het de spijsvertering en een positieve bijwerking is dat het de huidconditie verbetert wat is toe te kennen aan de anti oxidanten. Het werkt verkwikkend voor het hart en is goed voor de cholestrol spiegel. Daarbij is het goed voor de prostaat en bijzonder geschikt ter ondersteuning bij klachten bij de menopauze.

Een maand later…
Een maand lang heb ik twee keer per dag een shot pure aloë Vera juice genomen en in de ochtend 1x een bijenpol supplement. Aangezien ik ontzettend snel hoofdpijn krijg van ontgiftende stoffen, ben ik rustig gaan opbouwen met de bijenpollen.

De eerste week had ik wel last van wat hoofdpijn, maar het was echt prima te doen. Ik had mijzelf voorgenomen geen hoge verwachtingen te hebben van de kuur (dan kan het ook niet tegenvallen, toch). Ik heb namelijk al heel wat producten uitgeprobeerd, maar uiteindelijk is het belangrijkste dat ik gezond, puur en vooral regelmatig eet.

Ik was daarom echt verrast toen ik na een week duidelijk verschil merkte. Mijn buik was minder opgezet en mijn stoelgang ging geregelder. Vanaf de derde week ging ik dagelijks naar de wc (dat is echt feest hier, want dat gebeurt vrijwel nooit). De minder opgezette buik en de geregelde stoelgang zorgde ervoor dat ik mij een stuk energieker voelde! En ons goed voelen en energie hebben om dagelijks de dingen te kunnen doen die we graag willen, daar streven we allemaal toch naar?

Voor sommige is de stoelgang misschien een raar/onwennig onderwerp, maar naar mijn mening is de conditie/gezondheid van je darmen een weerspiegeling van je algehele gezondheid en hoe je je voelt. Een goede geregelde stoelgang is daarbij ontzettend belangrijk. En misschien kun je je wel voorstellen hoe beroerd je je kunt voelen wanneer je stoelgang niet goed werk…

Voor het eerst dit voorjaar had ik ook last van hooikoorts. Tenminste, ik denk dat het hooikoorts was. Al 6 weken was ik verkouden, aan het niezen en had ik last van prikkende droge ogen. Kan niet missen toch? Na een week dat ik met de kuur (bijenpollen) was begonnen, was ik al van deze klachten af. Wauw! Ik had bij de omschrijving van de bijenpollen wel al gelezen dat het hielp tegen hooikoorts en ik had ook wel een heel klein beetje hoop toen ik begon met de kuur, maar ik denk dan toch altijd ‘eerst zien, dan geloven’. Nou, ik geloof het!

Het is nu een 1,5 geleden dat ik ben gestopt met de kuur. Ik merk wel dat mijn buik weer iets meer is opgezet en mijn stoelgang weer wat regelmatiger wordt, maar toch voel ik mij nog steeds een stuk beter dan voor ik met de kuur begon. En weet je wat interessant is? De hooikoorts is niet meer terug gekomen!

Heb jij ook altijd last van ‘luie’ darmen; een opgezette buik, buikpijn na het eten, een onregelmatige stoelgang? Dan kan ik je echt aanraden om een maandje de Aloë Vera kuur in combinatie met de bijenpollen van Biocare te proberen.

| Meer weten over Biocare online of een kijkje nemen in hun ruime assortiment? Bezoek dan de website of Facebookpagina van Biocare Online.

 

 

Gerelateerde berichten