- Feelgoodbyfood - https://www.feelgoodbyfood.nl -

Risotto met pompoen en kastanjechampignons

risotto met pompoen champignons f [1]

Risotto met pompoen en kastanjechampignons. Dit is het ultieme herfst recept! Een heerlijk bord comfort food met herfstgroenten, terwijl het buiten waait en regent. Ben je net zo gek op risotto als ik? Dan zul je dit heerijk vinden!

Risotto met pompoen en kastanjechampignons

De basis van een risotto is natuurlijk risotto rijst. Het belangrijkste aan het maken van risotto, is dat de rijst precies goed wordt bereid. De rijst moet gaar zijn, niet te nat, maar zeker ook iet te droog. Vervolgens kun je groenten toevoegen. Maar ook de garnering zorgt voor veel smaak bij dit gerecht. Zoals Parmezaan, verse kruiden en citroensap.

Dit heb je nodig (2 personen)

200 gram risotto
100 ml droge witte wijn
halve flespompoen
200 gram kastenjechampignons
2 teentjes knoflook
1 ui
1 liter groentebouillon
parmezaanse kaas
1 citroen
verse peterselie
peper

Zo maak je het

Verwarm de oven op 200 graden. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Snijd de champignons door vieren. Leg de pompoenblokjes op een bakplaat met bakpapier. Maal peper over de pompoen en champignons en besprenkel met olijfolie. Rooster de groenten 30 minuten in de oven.

Snipper de ui fijn en hak de knoflook fijn. Zet de liter groentebouillon klaar.

Verwarm een (soep)pan met olijfolie en bak de ui een minuut aan. Voeg nu de knoflook, witte wijn en risotto toe en fruit een minuut aan. Voeg nu bouillon toe tot de risotti net onder staat. Herhaal dit tot de alle bouillon in de pan zit en de risotto gaar is. De risotto moet niet te nat zijn, maar zeker ook niet te droog.

Voeg ten slotte de pompoen en champignons door de risotto. Schep de risotto op de borden en garneer met parmezaan, verse peterselie en besprenkel met citroensap.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook [4], of tag @feelgoodbyfood op Instagram  [5]en Twitter [6].

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief [7] en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.