Salade met bulgur, gemarineerde tempeh, broccoli en cashewnoten

salade bulgur tempeh

[print_link]
Jaaaa, het is bijna lente. Eindelijk! Met de lente in het vooruitzicht en het eerste zonnetje na al die regenbuien krijg ik meteen weer zin in salades. Deze salade met bulgur, gemarineerde tempeh, broccoli en cashewnoten is een heerlijke voedzame salade en smaakvol door de gemarineerde tempeh.

Salade met bulgur, gemarineerde tempeh, broccoli en cashewnoten

Voor een salade kies ik meestal voor bladspinazie als blad. Deze heeft meer smaak en is voedzamer dan bijvoorbeeld kropsla of ijsbergsla.

Bulgur is een zachte rijstkorrel en geeft energie. De tempeh krijgt een heerlijke smaak door de marinade en zorgt samen met de cashewnoten voor de eiwitten in deze maaltijd.

Mijn moeder zei zelfs toen ze de salade at ‘dat vlees is lekker’. Nu word ik er niet heel blij van wanneer iemand tofu of tempeh vlees of vleesvervanger noemt, maar dat ze dacht dat ze vlees at vond ik toch wel een compliment. Ook wel beetje verontwaardigd, want mam ik eet al meer dan 10 jaar geen vlees meer…

Dit heb je nodig (2 personen)

100 gram bulgur
half blokje groentebouillon
twee handen verse spinazie
1 kleine stronk broccoli
2 stengels bosui
200 gram tempeh
10 cherrytomaatjes
1 handje cashewnoten
1 avocado
2 eetlepels olijfolie
sap van partje citroen

Marinade tempeh
1 eetlepel ketjap
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel honing of agave
snuf gemberpoeder
snuf knoflookpoeder
snuf peper

zo maak je het

Kook de bulgur in ongeveer 12 minuten in ruim water met het halve blokje groentebouillon. Spoel af en zet deze apart. Kook de broccoli in 5 minuten beetgaar, spoel af en zet ook deze apart.

Snijd de tempeh in kleine blokjes. Doe de tempeh in een kom en voeg alle ingrediënten voor de marinade toe. Meng goed door elkaar en laat de tempeh minstens 10 minuten staan.

Snijd de bosui in ringen. Verhit een bakpan met een klein beetje olijfolie en bak de bosui en tempeh in 8 á 10 minuten gaar. Blijf goed omscheppen , zodat de tempeh niet te donker wordt. Voeg de laatste 2 minuten de broccoli roosjes toe.

Verdeel de spinazie over de borden en schep hier de bulgur op. Snijd de tomaatjes doormidden en de avocado in plakjes. Verdeel de gebakken tempeh en broccoli over de spinazie. Verdeel vervolgens de tomaatjes, avocado en cashewnoten over de salade. Breng eventueel nog op smaak met wat verse peper.

Meng in een kommetje de olijfolie met het citroensap en besprenkel over de salade.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.