Scrambled egg met tempeh, avocado en rucola

scrambled tofu met tempeh
[print_link]
Een gezonde variant maken op een ongezond gerecht. Dit vind ik op het gebied van koken toch wel het leukste om te doen. Vooral omdat ik hiermee kan laten zien dat je echt niet van alles hoeft te laten liggen, wanneer je gezond(er) wilt eten. Door het gerecht behalve gezonder ook nog eens vegetarisch te maken, wil ik je ook laten zien (en vooral proeven) dat je vleest echt niet mist in een gerecht. Eerder deed ik dit al met deze heerlijke pita ‘gyros’.

Vind je roerei met bacon heerlijk, maar wil je wat gezonder eten en misschien minderen met vlees? Probeer dan eens deze scrambled egg met tempeh, avocado en rucola!

Scrambled egg met tempeh, avocado en rucola

Een gezonde variant op de bekende roerei met bacon! Ik maakte dit gerecht niet alleen gezonder, maar ook nog eens vegetarisch, door tempeh te gebruiken in plaats van bacon. Ei en tempeh zijn echt een perfecte combinatie!. Het is lang geleden dat ik roerei met bacon op heb (volgens mij 1x in mijn leven), maar ik durf wel te zeggen dat deze versie behalve gezonder, ook veel lekkerder is!

Een stevig ontbijt, lunch of om lekker mee te brunchen in het weekend.

Dit heb je nodig (1 kom)

3 eieren (2 grote kan ook)
1 rode ui
100 gram tempeh
een paar cherrytomaatjes
1 avocado
handje rucola
peper en zout
optioneel: bosui als topping
optioneel: sap van partje limoen

Marinade tempeh
2 eetlepel sojasaus
1 eetlepel olijfolie
snuf gemberpoeder
snuf knoflookpoeder (of teentje verse knoflook)
snuf kurkuma
snuf paprikapoeder

Zo maak je het

Snijd de tempeh in dunne reepjes, leg in een kom en marineer met de sojasaus, olijfolie en kruiden. Laat 15 minuten intrekken.

Snipper de ui. Verhit een koekenpan met olie, fruit de ui even kort aan en voeg vervolgens de tempeh toe. Bak de tempeh in ongeveer 7 á 8 minuten gaar en goudbruin. De tempeh mag zelfs een beetje krokant zijn. Halveer ondertussen de tomaatjes en voeg deze toe.

Klop de eieren los in een kom en voeg deze toe in de pan. Zet het vuur iets lager en blijf het geheel met een spatel goed omscheppen. Als het ei helemaal is gestold, is je roerei klaar. Breng op smaak met peper en zout.

Schep het roerei met tempeh in een kom en garneer met blokjes avocado, rucola en eventueel bosui. Besprenkel met limoensap.

scrambled tofu met tempeh

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram