Slowjuicesap + review | Chlorella-appel-sinaasappel

unnamedAfgelopen week heb ik de flash frozen cupjes chlorella van Grass2Juice getest. Naast vers tarwegras en flash frozen cupjes tarwegrassap heeft Grass2Juice nu ook flash frozen cupjes chlorella in hun assortiment. En die mocht ik testen! Lees in mijn vorige post wat chlorella precies is en waarom deze groene eencellig zoetwateralg nou zo gezond is.

In het verleden heb ik wel eens chlorella genomen in de vorm van pillen, maar eerlijk gezegd ben ik absoluut geen fan van pillen en poeders. Ik was daarom erg nieuwsgierig naar vers chlorellasap.

Het chorellasap zit in ingevroren cupjes. Je kunt de cupjes snel laten ontdooien door deze in warm water te leggen. Na het ontdooien drink je het chlorellasap meteen op. Eerlijk gezegd durfde ik het niet aan om de chorella cupjes als shotje te nemen. Bij tarwegrassap doe ik dit meestal wel, maar na een paar keer ruiken en een klein nipje genomen te hebben, besloot ik het toch maar te mengen met fruit uit de slowjucier.

Ik juicede (is dit een woord?) een appel en een sinaasappel in de slowjuicer en mengde hier het chlorellasap doorheen. Het zoete fruit combineerde goed met het chlorellasap. Ik vond het een lekker en mild sapje. Ik moet hier wel bij zeggen dat ik wel wat gewend ben op het gebied van groentesap en tarwegrassap drinken. Ik vind het lastig om de smaak van chlorellasap te beschrijven. Het heeft niet de uitgebreide krachtige smaak van tarwegrassap. Chorella smaakt wateriger, frisser en iets zuurder.

Mijn lichaam reageert altijd heftig op ontgiftende producten en chlorofyl. Chlorellasap is erg geconcentreerd en krachtig, en bevat veel chlorofyl. Dit merkte ik snel na het drinken van het sapje, doordat ik hoofdpijn kreeg. Uit ervaring weet ik dat dit minder wordt wanneer ik de sapjes met regelmaat drink. Dit laat wel meteen zien hoe krachtig chlorofyl is en dat chlorella echt een ‘schoonmaakmiddel’ is voor je lichaam. Het ontgift krachtig en geef tegelijkertijd veel energie af, omdat het zuurstof kan afgeven aan de cellen waar het terecht komt.

Chorellasap is zo gezond en heel goed te combineren met je favoriete sap, waardoor ik de cupjes zeker vaker ga nemen. Ook het gemak van de ingevroren cupjes is echt een pluspunt. Laten ontdooien, mengen door je favoriete sap en drinken maar!

Voor het beste resultaat drink je chlorellasap s’ ochtends op een nuchtere maag. Ik maakte een sapje van 1 appel, 1 sinaasappel en 1 cupje chlorella.

Ook de flash frozen cps chlorella proberen? Deze zijn te koop via de website van Grass2Juice.

IMG_2003

Gerelateerde berichten