Bietenweetjes + bietensap

Een van de seizoensproducten van de herfst zijn bietjes. Bieten zijn knollen die onder de grond groeien. Je kunt bieten zowel gekookt als rauw eten. Rauw zijn ze bijvoorbeeld heerlijk in een salade.

Bietjes zijn gezond!

Je houdt van bietjes of je vindt ze helemaal niks. Goed nieuws voor als je van bietjes houdt, ze zijn namelijk heel gezond! Bieten bevatten namelijk veel vezels en eiwitten, waardoor bieten snel een verzadigt gevoel geven. Ook is deze knol rijk aan vitamine C (goed voor je immuunsysteem), antioxidanten en de mineralen ijzer, calium, calcium, fosfor en magnesium. Daarnaast hebben rode bieten een positief effect op een hoge bloeddruk.

In rode biet zit net als spinazie veel nitraat, dit heeft een positief effect op het uithoudingsvermogen. Veel sporters drinken om deze reden vaak bietensap.

Bietenjuice

Dit heb je nodig
1 biet
1 appel
stukje gember
halve citroen

Zo maak je het
Was de biet en appel en snijd in stukken. Schil de citroen en gember en doe alles in de juicer.

Tip | Je kunt dit sapje zowel in de slowjuicer als in de maken.

Houd je wel van bietjes, maar vind je bietensap net iets te heftig? Probeer dan eens deze salade met gegrilde bietjes of een humus van bieten.

IMG_4950

 

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Isabel

    Ik heb een vraagje, is het de bedoeling dat je de biet eerst kookt? Is hij rauw niet te hard voor de blender?

    Bedankt alvast!

    Beantwoorden
    • Chantal | Feelgoodbyfood

      Hoi Isabel,

      Je hoeft de biet niet eerst te koken. Je kunt deze gewoon rauw in de slowjuicer doen. De slowjuicer is heel krachtig en kan alle rauwe groenten en zelfs noten aan. Ik denk dat het ook wel in de blender kan, mits je een goede krachtige blender hebt.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.