Snelle gezondere ijskoffie

Gezonde Ijskoffie[print_link]
In de herfst en winter wordt hier vooral veel water en thee gedronken, maar in de lente en de zomer geef ik wat meer aandacht aan heerlijke zelfgemaakte drankjes (dit is ook wel te zien aan de laatste paar posts op de blog).

Op warme dagen verruil ik mijn kopje koffie regelmatig in voor ijskoffie! Ik vind dit echt een heerlijk verfrissend zomerdrankje. De meeste ijskoffie’s die buiten de deur verkrijgbaar zijn bevatten veel room en suiker, niet echt een ‘licht’ drankje dus. En al helemaal geen optie wanneer je zoals ik echt niet tegen room(ijs) kunt.

Vergeet deze ongezonde ijskoffie’s en maak zelf heel gemakkelijk een gezonde variant. Hoe? Met plantaardige- of kokosmelk, ijsklontjes en natuurlijk koffie!

Dit heb je nodig
1 kopje espresso
200 ml kokosmelk (uit de koelkast)
Ijsklontjes
Scheutje honing of agave
Optioneel: vleugje kaneel of cacaopoeder

Je kunt ook plantaardige melk gebruiken zoals kokosdrank, maar de koffie wordt dan wel minder romig.

Zo maak je het
Maak 1 kopje espresso (sterke koffie) met bijvoorbeeld een espressopotje. Gooi wat ijsklontjes in een glas en giet hier de koffie overheen. Giet vervolgens de koude kokosmelk, honing en eventueel kaneel/cacao erbij en roer door elkaar.

Tip: meng met een staafmixer een (bevroren) banaan door de kokosmelk voordat je deze bij de koffie giet voor een nóg romigere koffie.

Gezonde Ijskoffie

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.