Havermout-banaan koekjes

havermout-banaan koekjes

[ print recept ]
Deze chewy havermout-banaan koekjes zijn echt de makkelijkste en snelst gemaakte koekjes ooit! Heerlijk als tussendoortje, maar ook ideaal om mee te ontbijten.

Dit heb je nodig (voor 6 koeken)
100 gram havermout
2 rijpe bananen
1 tl honing
1 tl kaneel

Vulling
Je kunt de koekjes vullen met wat je wilt. Cranberry’s, noten, blauwe bessen of cacaonibs. Experimenteer en ontdek jouw favoriete vulling.

Zo maak je het
Verwarm de oven op 180 graden. Prak de bananen met een vork en meng samen met de havermout, honing en kaneel tot een beslag. Meng vervolgens de vulling door het beslag. 

Maak 6 balletjes van het beslag en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes een beetje plat met een lepel of met de hand. Bak de koekjes 20 minuten in de oven. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

havermout-banaan koekjes

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

 

 

 

 

Gerelateerde berichten

7 reacties

  1. » Gezond snacken

    […] tussendoortjes: Kaneelcake Browniecake Havermoutcake Raw brownies Dadel/cacao/kokos balletjes Havermoutkoekjes Classic bananenbrood Chocolade-bananenbrood Appelchips uit de […]

    Beantwoorden
  2. Edo

    Hoi Chantal,

    ik heb je havermout-banaan koekjes net gemaakt, super lekker! Weet jij hoe je deze het beste kunt bewaren (koelkast bijvoorbeeld) en hoe lang?

    dank je wel!

    Edo

    Beantwoorden
    • Chantal

      Hoi Edo,

      Wat goed om te horen! Je kunt ze het beste bewaren in een luchtdicht vrij/gesloten bakje in de koelkast. Ik denk dat ze na 2-3 dagen wat droog gaan worden en niet meer zo lekker zijn. Je kunt ze ook weer even opwarmen in de oven.

      Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.