Tahin-Ras el Hanout dressing

tahin-ras el hanout dressing[print_link]
Deze tahin-Ras el Hanout dressing was eigenlijk gewoon een probeersel. Soms heb ik iets in mijn hoofd, een combi van ingrediënten of een heel recept (vraag me niet hoe ik er bij kom) en dan móet ik het zo snel mogelijk proberen. En ik had mijn standaard yoghurt-kerrie-mosterd sausje wel even genoeg gegeten de laatste tijd. Net als hummus trouwens.

Het proberen van nieuwe combinaties gaat ook wel eens mis hoor, maar deze dressing is een probeersel die héél goed uitgevallen is. Zo lekker! Vind ik zelf dan he..

De dressing is namelijk nu al een nieuwe verslaving. Overal gaat ‘ie over en is heerlijk om te dippen. Vooral met falafel, echt een gouden combi!

Tahin-Ras El Hanout dressing

Ras el Hanout is een van mijn favoriete kruiden. Deze kruiden wordt veel gebruikt in de Midden-Oosterse keuken. Net als tahin. Deze twee, samen met een paar frisse ingrediënten, zorgen voor een heerlijke dressing.

En het leuke van dressings en dips? Ze zijn zo simpel om te maken en staan binnen een minuut op tafel.

Lekker voor over een salade, over de couscous en in een wrap. Of dus als dipsaus voor bij de falafel als lekkere snack.

Dit heb je nodig

2 el (plantaardige) yoghurt
1 tl Ras El Hanout kruiden
1 tl mosterd
halve tl tahin
1 el citroensap

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in een kommetje en meng goed door elkaar. Klaar is je lekkere, gezonde sausje/dip!

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

tahin-ras el hanout dressing