Thaise rode currysoep met zoete aardappel noodels

Thaise rode currysoep

Houd je van curry en van soep? Dan moet je zeker deze Thaise rode currysoep met noodels van zoete aardappel eens maken. Een heerlijke kruidige soep die perfect past bij koude herfstachtige dagen.

De soep vult goed door de zoete aardappel noodels en kikkererwten, en is geheel plantaardig. Lekker met zelfgemaakt naanbrood.

Dit heb je nodig (4 kommen)
2 grote el rode currypasta
1 blik kokosmelk (400 ml)
500 ml groentebouillon
1 blik kikkererwten (400 gram)
1 zoete aardappel
1 ui
1 stronk paksoi
2 handen cashewnoten

Zo maak je het
Snipper de ui en laat de kikkererwten uitlekken. Verhit een soeppan en bak de ui, kikkererwten en de currypasta even 2 minuten aan zodat de smaken goed vrijkomen. Voeg vervolgens de kokosmelk en de bouillon toe en verwarm 5 minuten op laag vuur.

Schil ondertussen de zoete aardappel en maak hier slierten van met een spirelli. Snijd de paksoi in stukjes. Voeg de zoete aardappel slierten en paksoi toe aan de soep en laat nog 5 minuten staan op laag vuur. Rooster ondertussen de cashewnoten in een pan.

Schenk de soep in de kommen en garneer met de geroosterde cashewnoten en eventueel wat verse koriander.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.