Tomaten-linzensoep

tomaten-linzensoep[ print recept ]
Wanneer het buiten koud is en/of regent, is binnen zitten onder een dekentje met de kachel aan best knus en gezellig. Een heerlijke warme kom zelfgemaakte soep erbij en het plaatje is compleet. Zo kom je de winter wel door.

Ik eet graag linzen. Ze zijn voedzaam, vullen goed en bevatten veel vezels. Linzen zijn een ideale vleesvervanger. Heerlijk door de curry, in een salade, of om soep mee te maken. De laatste tijd ben ik een beetje verslaafd aan de kokoscurry die ik eerder poste en wilde ik graag linzensoep maken… een combinatie hiervan is deze heerlijke linzensoep geworden!

De soep is een beetje romig, kruidig, vullend, snel gemaakt, gezond en veganistisch. Een ideaal wintersoepje dus.

Dit heb je nodig (e
1 blik linzen (400 gram)
1 blik kokosmelk (400 gram)
1 blik gepelde tomaten (400 gram)
1 winterpeen
300 ml groentebouillon (zonder gist)
1 ui
1 teen knoflook
1 tl kurkuma
1 tl kerrie
2 tl komijnzaad
Peper en Himalayazout

| Hou je van je koriander? Voeg dan als verse koriander toe.

Zo maak je het
Verwarm olie in een soeppan. Snijd de ui in ringen, hak de knoflook fijn en snijd de wortel in stukjes. Fruit de ui, knoflook, wortel en de kruiden ongeveer 2 minuten aan. Voeg de gepelde tomaten toe en verarm een paar minuten op laag vuur.

Voeg vervolgens de kokosmelk, bouillon en linzen toe. Verwarm de soep nog ongeveer vijf minuten op laag vuur. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en verse koriander.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.