Tortilla chips maken

Tortila chips[print_link]
Bij alles wat ik in de supermarkt zie liggen en lekker vind of ineens heel veel zin in heb, denk ik, zou ik dat ook zelf kunnen maken?

Wanneer je zelf iets maakt, kun je kiezen voor gezonde(re) ingrediënten en je weet precies wat er in zit. Zonder ’troep’ om een product extra lang houdbaar te houden, zoeter te maken of er mooi uit te laten zien.

Al een tijdje maak ik zelf wraps, heerlijk en heel makkelijk. Toen ik een zak tortilla chips in de winkel zag liggen, wilde ik deze ook een keer zelf maken.

Zelf tortilla chips maken

Dit is waarschijnlijk het makkelijkste recept dat op de blog te vinden is. Ik gebruik wraps gemaakt van mais, omdat tortillachips gemaakt zijn van maismeel, maar je kunt ook wraps gebruiken die van ander mee zijn gemaakt.

Deze zelfgemaakte tortilla chips zijn heerlijk met een tomatensalsaguacamole of een (Mexicaanse) salade.

Dit heb je nodig (1 bakje)

olie
2 wraps van maismeel
snuf zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de wraps doormidden, snijd vervolgens weer alle stukken doormidden en herhaal dit nog eens met alle stukken. Nu heb je een stapeltje tortilla chips vormpjes.

Verdeel de tortilla vormpjes over een rooster met bakpapier, smeer met een kwastje licht in met olie en bestrooi met een beetje zout. bak de tortilla chips ongeveer 8 minuten in de oven. Houd goed in de gaten, want ze worden al snel te donker.

Tortila chips

Tortila chips

Tortila chips

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.