Vegetarische curry madras met saffraanrijst en naan

Vegetarische curry madras van blikSoms wil je gewoon snel en makkelijk als het om eten gaan. Zoals na een lange dag of wanneer je al 4 keer nat bent geregend op de fiets (heb ik vaak). Of gewoon omdat je lekker lui bent. Mag ook gewoon af en toe.

Dan wil je gewoon zo snel mogelijk op de bank genieten van een kommetje comfort food. Eerlijk, dat hebben we allemaal wel eens. Ik ook, maar dan het liefst wel een kommetje gezond comfort food.

Een kommetje heerlijk eten, dat snel en makkelijk gemaakt is en ook nog eens gezond. Dat kan nu! Met de vegetarische (vegan zelfs!) curry madras van VanBLIK!

Vegetarische curry madras van ‘VanBLIK’

Ja, een curry uit blik. Ik moet eerlijk zeggen dat wanneer ik eten uit blik gebruik, dat eigenlijk altijd peulvruchten, tomatenbokjes of kokosmelk is. Dus ik was wat sceptisch. Eten uit blik, is daar niet van alles aan toegevoegd om het houdbaar te houden? Zout, suiker? En hoe zit het met de vitamine? Oftewel, is het gezond? Ja, dat is het!

Eten uit blik, is dat gezond?

De maaltijden uit blik bevatten geen conserveringsmiddelen en smaakversterkers. Bij de curry van VanBLIK, is het blik de conserven. Het blik wordt na het vullen gesteriliseerd. Zo worden bacteriën gedood die bederf tegen gaan. Hierdoor blijft het eten houdbaar en verlies je niks.

Door deze methode heb je geen hulpstoffen nodig om het product lang te kunnen bewaren, zoals conserveermiddelen. Sterilisatie is net als fermentatie en invriezen een vorm van conserveren. Daarnaast is de verpakking ook nog eens duurzaam.

Hoe het met de vitamine zit? Die blijven er gewoon inzitten. VanBLIK vertelde mij dat er zelfs een onderzoek is gedaan naar het behoud van vitamine in blik vs. vers. Een blik bonen in tomatensaus was 14 maanden na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum getest op vitamine C. Het gehalte vitamine C was even groot als bij verse tomaten. Wauw! Een beetje hetzelfde verhaal als groenten en fruit uit de diepvries vs. vers.

Er zit wel een klein beetje suiker en zout in de producten van VanBLIK, maar met mate. Met 3 gram suiker per 100 gram, is het producten suikerarm.

Vegetarische curry madras van blik

Vegetarische curry madras

Oké, ik ga niet ontkennen dat zelf koken met verse kruiden en specerijen het allerlekkerste blijft. Maar de curry madras is een goed alternatief wanneer je snel een makkelijke, gezonde en lekkere maaltijd op tafel wilt zetten.

Een lekkere curry madras, op basis van kokosmelk, tomaten en paprika, met kikkererwten, wortel, mango, aardappel en specerijen. De curry is heerlijk romig en kruidig. Houd je net als ik van pittig? Dan kun je eventueel nog een half pepertje of Cayenne toevoegen.

Naast de vegetarische curry madras heeft VanBLIK nog twee varianten; chili con carne en kip in kruidige kokossaus (allebei niet vegetarisch). Het product is verkrijgbaar bij de meeste Albert Heijn’s.

Recept; Vegetarische curry madras met saffraanrijst en naan

Je kunt de curry natuurlijk gewoon zo eten, maar geadviseerd wordt (en veel lekkerder), om de curry te eten met een bijgerecht. Wat dacht je van saffraan rijst of lekker dippen met naan!

1 blik + bijgerecht is voldoende voor 2 porties.

Dit heb je nodig (2 personen)

1 blik Vegetarische curry madras
1 kopje basmatirijst (100 gram)
1,5 kopje water
1 buisje saffraan
1 tl kurkuma
verse peterselie of koriander

Lekker dippen met naanbrood? Zo maak je deze zelf!

Zo maak je het

Verhit een kookpan met olie. Fruit de kurkuma en de rijst 2 minuten aan. Schep nu de saffraan erdoor en voeg het water toe. Zet het vuur lager en laat de rijst 10 á 12 minuten koken op laag/middelmatig vuur met een deksel op de pan.

Giet de rijst niet af, maar laat deze droogkoken. Zo wordt de rijst lekker smeuig en verlies je niet de smaak van de kruiden.

Verwarm de curry in een pannetje. Roer goed om en laat niet koken. Schep de rijst en de curry op de borden en garneer verse koriander of peterselie.

Vegetarische curry madras van blik

[gesponsord] – deze post is tot stand gekomen in samenwerking met VanBLIK. De review is geheel onafhankelijk en naar eigen mening geschreven.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten