Vegetarische Tjap Tjoy met tofu

Tjap Tjoy [print_link]
Groente, ik ben er echt gek op! Het liefst gegrild, gewokt of gestoomd, zodat de groente zijn smaak en vitamines goed behoud. Vaak bedenk ik eerst in welke groente ik zin heb en daarna stel ik een volwaardige maaltijd samen.

Groente speelt echt de hoofdrol in mijn maaltijden en ik zorg er altijd voor dat de helft van mijn bord uit groente bestaat. Dit zou ik zo graag bij veel meer mensen willen zien. Vaak wordt er eerst een stuk vlees of graansoort gekozen als rijst of pasta. Vervolgens doen we er (veel te weinig) groente bij.

Vegetarische Tjap Tjoy met tofu

Deze vegetarische Tjap Tjoy is een groentegerecht met heel veel groente! In plaats van kip ga ik voor tofu. Plantaardig en vol met eiwitten. Tofu heeft zelf weinig smaak, maar neemt de smaak aan van het gerecht. Tofu is daarom geschikt voor zoveel gerechten. Tjap Tjoy is lekker om te serveren met rijst.

Dit heb je nodig (4 personen)

half plak tofu (150 gram)
half rood pepertje
1 teen knoflook
2 el sojasaus
150 ml groentebouillon
1 bakje champignons
1 rode paprika
halve komkommer
100 gram peultjes
100 gram tauge
2 wortels
sesamzaadjes

Zo maak je het

Snijd de tofu in blokjes. Hak de knoflook en het pepertje fijn. Snijd de champignons doormidden, en de paprika, wortel en komkommer in stukken.

Verwarm een wokpan met olie en fruit de knoflook en peper samen met 1 eetlepel sojasaus een minuutje aan. Voeg vervolgens de tofu toe en bak in vijf minuten gaar. Haal de tofu uit de pan en zet apart. Voeg de champignons, wortel, paprika en 1 el sojasaus toe in de pan en bak 5 minuten aan.

Voeg vervolgens de komkommer en de groentebouillon toe en laat alles 10 minuutjes zachtjes koken op laag vuur. Voeg de laatste 3 minuten de peultjes en taugé toe. Schep de tofu bij de groente en garneer met sesamzaadjes.

Tjap Tjoy

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.