Quinoa poffen + Yoghurt met gepofte quinoa en rood fruit

Yoghurt met gepofte quinoaJe hebt vast wel eens quinoa gegeten in een salade of een curry, maar heb je wel eens quinoa gegeten als ontbijt? Dan bedoel ik niet de gekookte quinoa, maar gepofte quinoa! Quinoa poffen kun je heel makkelijk thuis doen en geeft een heerlijke crunch en nootachtige smaak.

Lekker in je bakje yoghurt, maar gepofte quinoa is ook heerlijk als topping op salades of chocoladetaart/cake.

Quinoa poffen

Je kunt gepofte quinoa kant en klaar kopen in een zak, maar je kunt dit ook heel makkelijk zelf thuis maken. Spoel als eerste de quinoa goed af en laat uitlekken/drogen. Het afspoelen is belangrijk, omdat er een laagje saponine over quinoa zit. Dit is een plantenstof, ook wel zeepstof genoemd, en zit over de quinoa als bescherming tegen insecten en groei van bacteriën en schimmels.

Tegenwoordig ligt er in de supermarkt ook quinoa die van Nederlandse bodem afkomstig is (yes!). Deze hoef je niet af te spoelen.

Zet een pan op het vuur, wacht tot de pan goed heet is en doe dan de droge quinoa in de pan. Wanneer de pan niet heet genoeg is, verbrand je quinoa heel snel. Je kunt eventueel ook een klein beetje olie verhitten in de pan. Rooster de quinoa in ongeveer 5 minuten. Blijf de quinoa goed roeren, zodat het niet verbrand. Wanneer de quinoa begint de poffen, laat je de quinoa nog heel even door poffen en dan is je gepofte quinoa klaar. Makkelijk toch?

Als je het wat zoeter wilt, kun je wat honing over de quinoa besprenkelen wanneer deze uit de pan komt.

Yoghurt met gepofte quinoa en rood fruit

[print_link]
Plantaardige yoghurt met rood fruit erdoor, de bittere smaak van cacaonibs én gepofte quinoa. Deze combinatie maakt van dit ontbijtje een heerlijk, gezond en kleurrijk ontbijtje in een kom.

Dit heb je nodig (2 bakjes)

4 el (plantaardige) yoghurt
2 el gepofte quinoa
2 el rood fruit
2 tl cacaonibs

Zo maak je het

Schep in beide kommen 2 eetlepels yoghurt en meng vervolgens het fruit erdoor. Verdeel de cacaonibs en gepofte quinoa over de yoghurt met fruit.

Yoghurt met gepofte quinoa

Yoghurt met gepofte quinoa

Yoghurt met gepofte quinoa

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten