Zoete aardappel ovenschotel met sperziebonen en cashewnoten

Zoete aardappel ovenschotel

[print_link]
Ovenschotel zijn ideaal wanneer je zin hebt in gemak. Misschien denk je bij ovenschotels al snel aan een machtig gerecht met veel room, kaas en eieren, maar dat hoeft echt niet.

Met verse, gezonde ingrediënten maak je al een heerlijk, gezond gerecht, zoals deze zoete aardappel ovenschotel met sperziebonen en cashewnoten. Mijn geheim? Veel kruiden en een scheutje plantaardige kookroom!

Zoete aardappel ovenschotel met sperziebonen en cashewnoten

Een heerlijke ovenschotel die makkelijk te maken is. Lekker Hollands door de aardappels en sperziebonen, maar dan een wat hippere variant.

Deze ovenschotel is lekker kruidig, gezond en geheel plantaardig. Je kunt eventueel nog kikkererwten toevoegen of wat feta over de schotel verkruimelen nadat deze uit de oven komt.

Laat de cashewnoten vooral niet weg uit uit recept. Ze zorgen niet alleen voor een dosis eiwitten en gezonde vetten, ze passen ook heel goed bij zoete aardappel en sperziebonen.

Dit heb je nodig (3 personen)

250 gram zoete aardappel (geschild)
250 gram sperziebonen
1 bakje cherrytomaatjes
50 gram cashewnoten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
1 el kerriepoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl cayenne
1 tl kurkumapoeder
100 ml plantaardige kookroom
peper en zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Schil de zoete aardappel en snijd in plakjes. Snijd de plakjes door de helft. Kook de zoete aardappel in 5 minuten beetgaar en zet even apart. Verwijder de topjes van de sperziebonen, spoel ze even schoon en kook deze ook in 5 minuten beetgaar.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit een koekenpan met olijfolie en fruit de ui even aan. Voeg de knoflook, sperziebonen, kerrie, cayenne, paprikapoeder en kurkuma toe. Bak ongeveer 5 minuten aan op laag vuur, zo kan de kruiden goed intrekken.

Halveer de cherrytomaatjes. Meng in een kom de zoete aardappel, tomaatjes, cashewnoten en het spierbonen/ui/knoflook mengsel door elkaar. Schep in een ovenschaal. Giet nu de kookroom over de ovenschotel en breng op smaak met peper en een snuf zout. Bak de schotel 20 minuten in de oven.

Zoete aardappel ovenschotel

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.