Zoete aardappelcake met kaneel en gember

Zoete aardappelcake

[print_link]
Zoete aardappel, ik ben er gek op en heb het altijd in huis. Niet alleen omdat het zo lekker en voedzaam is, ook omdat je met zoete aardappel van alles kunt maken. Wist je dat met zoete aardappel ook kunt bakken? Je maakt er zelfs deze heerlijke zoete aardappelcake van!

Zoete aardappelcake

Wat ziet ‘ie er lekker uit hè? Dat niet alleen, zo een plak zoete aardappelcake is een heerlijke traktatie bij je kop koffie of thee.

Door de zoete aardappel wordt de cake lekker smeuïg en hij is nog gezond ook!

Dit heb je nodig 

250 gram zoete aardappel
200 gram speltmeel
3 eieren
3 eetlepels honing of agave
1 tl kaneel
2 cm verse gember, geraspt
snuf zout
2 tl bakpoeder
handje noten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de aardappel in stukjes en kook de zoete aardappel beetgaar (tot je er met een vork makkelijk in kunt prikken). Stamp de aardappel fijn en doe in een mengkom.

Voeg eieren, meel, honing, kaneel, geraspte gember, zout en bakpoeder toe en meng tot een glad beslag. Hak de noten grof en roer door het mengsel. Vet de cakevorm in met kokosolie of boeter en stort het beslag er in.

Bak de zoete aardappelcake ongeveer 40 minuten in de oven. Laat helemaal afkoelen voordat je de cake aansnijdt.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.