3 x humus

Humus

[print_link]
Ik ben echt een humus fan en eet het bijna iedere dag. In een wrap, bij de salade, op brood of om groentes in te dippen. Humus is gezond, veelzijdig en heel makkelijk om te maken. Humus is een puree op basis van kikkererwten en tahin (sesampasta). Omdat ik vaak humus eet, maak ik verschillende smaken zodat de humus niet gaat vervelen. Je kunt de humus ongeveer een week in een afgesloten bakje/potje in de koelkast bewaren.

Hieronder deel ik drie van mijn favoriete smaken.

1. Classic humus

Natuurlijk de classic humus, gemaakt van kikkererwten. Ik maak bijna iedere week een potje ‘gewone’ humus, zodat ik altijd wat in de koelkast heb staan.

hummus

2. Bietenhumus

Deze humus is niet alleen heel erg lekker en zoet, maar ziet er ook nog eens prachtig en kleurrijk uit door de mooie rozige kleur die de humus krijgt van de rauwe biet.

Bietenhumus

3. Pompoenhumus

Pompoenhumus is mijn favoriete humus! Ik ben echt gek op pompoen en in de herfst maak ik deze variant regelmatig. Heerlijk met pompoenpitten erdoor.

pompoen humus

Ga jij een recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten