3x easy groene smoothie

groene smoothies

[print_link]
Groene smoothies. Een goede manier om de dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit binnen te krijgen.  Ze zijn lekker, gezond en makkelijk om te maken. Ze geven je vrijwel direct energie en zorgen ervoor dat je minder trek krijgt in zoetigheid en tussendoortjes.

De belangrijkste reden om groene  smoothies te drinken is door het stofje chlorofyl dat in groene bladgroenten zit. Chlorofyl bevat ontgiftende eigenschappen en is goed voor het verteringsstelsel, bloedvatenstelsel en immuunsysteem. Het zuivert je bloed en voorziet je bloed van zuurstof waardoor er meer energie vrijkomt. Het gaat het ontstaan van chronische ziektes tegen, stimuleert de groei van goede bacteriën in je darmen en helpt je lever te reinigen. Chlorofyl kan metalen en andere gifstoffen aan zich binden waardoor deze via je verteringsstelsel je lichaam weer kunnen verlaten.

Groene smoothies dus. Gezond, lekker en makkelijk om te maken. Zeker deze drie easy groene smoothies. Groene smoothies hoeven namelijk echt niet altijd te bestaan uit veel ingrediënten en een hoop superfoods. Ideaal als licht ontbijt of tussendoortje.

1. Boerenkool-banaan-sinaasappel
Dit heb je nodig
1 grote hand boerenkool
1 banaan
1 sinaasappel
1 tl kokosolie (optioneel)

Zo maak je het
Doe de boerenkool in de blender, voeg water toe totdat de boerenkool onder staat en blend tot sap. Voeg vervolgens de banaan, sinaasappel en kokosolie erdoor en blend nogmaals tot en egale smoothie.

groene smotsen boerenkool

2. Spinazie-gember-peer
Dit heb je nodig
1 grote hand spinazie
1 peer (geschild)
1 cm gember (geschild)

Zo maak je het
Doe de spinazie in de blender, voeg water toe totdat de spinazie net onder staat en blend tot sap. Voeg vervolgens de geschilde peer en 1 cm geschilde gember toe. Blend nogmaals tot en egale smoothie.

groene smoothie spinazie

3. Avocado-spinazie-banaan-limoen-munt
Dit heb je nodig
Halve avocado
1 hand spinazie
1 banaan
Halve limoen
Paar blaadjes munt

Zo maak je het
Doe de avocado en de spinazie in de blender en voeg water toe totdat de groente ruim onder staat. Blend tot een romig geheel. Voeg vervolgens de banaan, limoen en munt toe. Blend nogmaals tot en egale smoothie. Vind je de smoothie te dik? Voeg dan meer water toe.

groene smoothie avocado

groene smoothie

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten