7x de lekkerste herfst soepen

Het is herfst en dat betekent veel kommen warme soep! Heel veel ritjes in je regenpak door de wind en regen, maar ook mooie wandelingen maken op frisse zonnige dagen. Hoe heerlijk is het dan om thuis op de warmen met een grote kom dampende soep?! Natuurlijk vegetarisch en voedzaam. Dit zijn de 7 lekkerste herfst soepen op de blog!

Lekkere en gezonde herfst soepen

Een pan soep is zo makkelijk om zelf te maken. En veel gezonder en lekkerder dan uit een pak of blik. Groenten en specerijen roosteren in de oven of bakken in de pan, groentebouillon er bij, even pureren voor een gladde soep of juist niet voor een bite. En klaar is je heerlijke warme kom gezonde soep. Easy toch? Ook lekker voor lunch de volgende dag.

1. Linzensoep met wortel en za’atar

Deze linzensoep met sinaasappel en za’atar is een heerlijke combinatie. Beter nog, het is een van de lekkerste soepen die ik tot nu toe uit mijn keuken heb getoverd met restjes uit de koelkast en wat improvisatie.

linzensoep sinaasappel za'atar

2. Harira soep

Harira is een Marokkaanse soep. De basis bestaat uit tomaten, kikkererwten, bleekselderij en kruiden. Een heerlijke dikke soep die je een comfort gevoel geeft.

Harira soep

3. Geroosterde pompoen-tomaat soep

Een heerlijk kruidig soepje, vol met groenten! Door de groenten met de kruiden te roosteren in de oven, krijgt deze veel meer smaak dan in de pan.

geroosterde tomaat-pompoen soep

4. Minestrone soep

Een heerlijke voedzame Italiaanse soep, gevuld met groenten én pasta.

Minestrone soep Italiaanse tomatensoep pasta

5. Champignonsoep met bosui

Herfst = kanstanja champignons! De combinatie van champignon en bosui vind ik echt heerlijk. Een scheutje plantaardig kookroom maak de soep net wat dikker en romiger, maar niet té.

champignonsoep

6. Erwtensoep

Heerlijk zo een warme kom erwtensoep op koude dagen. En een erwtensoep kun je heel eenvoudig vegetarisch maken, vol met groenten!

vegetarische erwtensoep

7. Curry-wortel soep met bloemkool

Gek op curry? Maak dan curry soep! Een romige en kruidig soep van curry, kokosmelk, bouillon en wortel. Gevuld met bloemkool, kikkererwten, taugé en pitten. Door de groenten, peulvruchten en pitten is deze soep niet alleen vullend, maar ook heel voedzaam.

currysoep

Ga jij een van deze soepen van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.