8x gezonde homemade dips

Dips zijn heerlijk bij een borrel, op brood en crackers of om groenten in te dippen. Maar ook een bij een salade of wrap smaakt een dip of spread heerlijk. Deze 8 gezonde homemade dips zijn heerlijk en heel makkelijk en snel thuis gemaakt.

Vergeet de kant en klaar dips en spread! Zelfgemaakte dipjes, sausjes en dressings zijn veel gezonder en smaakvoller dan de kant en klare versie uit de supermarkt. Deze zitten vol suiker, zout en ongezonde vetten. Daarnaast vind ik dips, sausjes en dressings uit de supermarkt vaak weinig smaak of zelfs een beetje een chemische smaak hebben.

8x gezonde homemade dips

De volgende dips zijn allemaal raw en zo gemaakt! Heerlijk met brood of/en rauwe groentes.

1. Guacamole

Guacamole wordt gemaakt met avocado’s als basis. Ik hou van avocado en eet deze vrucht dan ook dagelijks. Avocado is niet alleen heel lekker, maar bevat veel gezonde vetten die wij nodig hebben.

2. Tomaten-basilicum dip

Deze tomaten-basilicum dip kan zowel koud als warm gegeten worden. Heerlijk op geroosterd (spelt)brood.

tomaten-basilicum dip

3. Doperwten-avocado dip

Een heerlijke frisse romige vegan dip!

IMG_9324

4. Paprika-yoghurtdip met chili

Met maar een paar ingrediënten maak je deze heerlijke paprika dip! Door de paprika eerst te grillen in de oven, krijgt deze veel meer smaak! Even mengen in de keukenmachine en klaar is je heerlijke dip!
Paprika-yoghurt dip met chili

5. Groene pesto (zonder kaas)

Pesto is echt zo een gerechtje (saus/dipje) dat zoveel lekkerder is wanneer je het zelf maakt. Door pesto te maken zonder kaas, is de pesto lichter, beter te verteren en veganproof.


pesto

6. Hummus

Ik ben echt een humus fan en eet het bijna iedere dag. Naast de classic humus, kun je ook kiezen voor een humus van rode biet of pompoen.

hummus variatie

7. Broccoli-avocado dip

Een heerlijke romige dip van broccoli en avocado.
IMG_6447

8. Komkommer-munt dip

Deze frisse dip is heerlijk om groentes is te dippen.

IMG_8738

9. Witte bonen dip

Deze dip gemaakt van witte bonen is verassend lekker! Ook heerlijk in een wrap of op brood.
witte bonen dip

Ga jij een van de recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.