Bruschetta met doperwten-avocado dip

Doperwten-avocado dip[print_link]
Ik houd van kleine hapjes. Tijdens de borrel, voor bij de BBQ of natuurlijk lekker in het park op mooie lente- en zomerdagen. Maar deze bruschetta’s zijn ook heerlijk voor bij de soep. Een lekker hartig hapje dat snel en makkelijk gemaakt is en eigenlijk overal bij past.

Dit heb je nodig
Brood naar keuze (spelt, haver of zuurdesem)
150 gram doperwten (uit vriezer)
Halve avocado
Sap van kwart citroen
Scheutje olie
1 stengel lente-ui
1 teen knoflook
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de sneetjes brood doormidden en besprenkel wat olie op het brood. Rooster het brood ongeveer 5 a 7 minuten in de oven.

Hak de knoflook fijn en snijd de lente-ui in ringen. Vul een pannetje met een laagje heet/kokend water en leg hier de doperwten een minuutje in en giet vervolgens af. Meng in een keukenmachine de doperwten, avocado, knoflook, citroensap en scheutje olie tot een romige dip. Breng op smaak met wat peper en zout.

Besmeer de geroosterde broodjes met de doperwten-avocado ip en verdeel hier de lente-ui over.

IMG_9316

IMG_9317

IMG_9309

Dit recept is gemaakt in opdracht voor Wakker Dier.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.