9x hummus variatie

Hummus! Deze spread is behoorlijk populair geworden de afgelopen paar jaar. Logisch, want hummus is gezond, veelzijdig en heel makkelijk om te maken!

Voor wie nog niet zo bekend is met hummus. Hummus is een heerlijke spread/dip uit het Midden-Oosten en wordt gemaakt op basis van kikkererwten en tahin (sesampasta). Je kunt variëren door hier allerlei groenten en kruiden aan toe te voegen.

Zelf ben ik ook echt een humus fan en heb het altijd in huis. Lekker in een wrap, bij de salade, op brood of om groentes in te dippen. Of maak een heerlijke hummus plate!

Omdat ik vaak humus eet, maak ik verschillende smaken met ingrediënten uit het seizoen. Zo wordt hummus eten nooit saai! Je kunt de humus ongeveer een week in een afgesloten bakje/potje in de koelkast bewaren.

9x hummus variatie

1. Classic hummus

Om te beginnen; classic hummus gemaakt van kikkererwten, tahin. knoflook, citroen en olie.

hummus

2. Wortelhummus met kurkuma en komijn

Dit is misschien wel de lekkerste humus die ik ooit gemaakt heb. De humus heeft veel smaak en is lekker gekruid. Eigenlijk proef je de wortel niet heel goed, het neigt meer naar een curry-humus!

hummus variatie

3. Hummus met harissa

Een heerlijke licht pittige hummus met harissa!

hummus harissa

4. Zoete aardappel hummus

De smaak van zoete aardappel vind ik heerlijk met kurkuma, paprikapoeder en komijn. Voeg er kikkererwten en olie aan toe en je hebt een heerlijke humus!

5. Geroosterde paprika hummus

Elke keer denk ik te weten welke humus variatie ik het lekkerste vind, totdat ik weer een nieuwe smaak ontdek, zoals deze humus gemaakt van geroosterde paprika.

hummus variatie

6. Pompoenhummus

In het seizoen van de pompoen maak je natuurlijk hummus van pompoen! Dit smaakt echt overal heerlijk bij!

7. Bietenhummus

Deze hummus gemaakt van rode biet is niet alleen lekker en zoet, maar geeft je hummus ook een prachtige roze kleur!

hummus variatie

8. Kerrie-pompoen hummus

Dit is eigenlijk geen hummus, maar een spread gemaakt van maar drie ingrediënten; pompoen, kerrie en knoflook. Een heerlijke combinatie en lekker op brood, een wrap of cracker!

9. Bloemkool hummus met alfalfa, kurkuma en komijn

De combinatie van bloemkool en alfalfa is verrassend lekker! Kurkuma en komijn zorgen ervoor dat de humus kruidig en een heel klein beetje pittig is. In plaats van kurkuma kun je ook kerrie gebruiken.hummus variatie

Ga jij een van de recepten van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.