Achter de schermen #11

Het heeft even geduurd, maar er is weer een nieuwe ‘achter de schermen’! Eigenlijk was ik het gewoon een beetje vergeten, terwijl er heel veel leuks is gebeurd de laatste tijd!

Achter de schermen

Toffe events, nieuwe hotspots, veel foodpost, voor de eerste keer zelf brood bakken, een barista cursus, eindelijk lente, veel gewerkt, maar ook heerlijk ontspannen in de sauna én een stress-fix massage! Kijk je mee?

CuliPerslunch 2017!

Hét event op het gebied van foodtrends. Kookdemo’s, veel proeven (op maandag om 11.30 al aan de cocktails), nieuwe boeken en producten en heel veel leuke mensen. En o ja, een hele grote zware goodybag. Dit was nog een uitdaging om thuis te krijgen op de fiets, maar het is gelukt hoor!

Mexicaans eten en drinken bij de vernieuwde Popocatepetl

Ik werd uitgenodigd om te komen eten en drinken in de nieuwe ‘popo’ in mijn eigen stad Utrecht. Het traditionele Mexicaanse restaurant heeft namelijk een metamorfose ondergaan. Volgens mij ben ik hier tijdens mijn studententijd (dat is alweer een paar jaar geleden) voor het laatst geweest en was heel benieuwd naar de sfeer, het interieur en het eten van de nieuwe Popo.

Wauw, ik kende het niet meer terug. Wat een mooi interieur en een gezellige sfeer. Het is echt meer een restaurant geworden.

Op de kaart vind de bekende (ook vega) gerechten als tortilla’s, faijtas, tostadas, quesadillas en gerechten die je kunt delen. Maar de drankenkaart is net zo belangrijk geworden bij de vernieuwde Popo. Heerlijke wijnen, cocktails en Mexicaanse biertjes. Die moesten we natuurlijk allemaal even proeven..

Een gezellige avond en wat hebben we heerlijk (en veel!) gegeten en gedronken!

Barista cursus

Iets wat ik al heel lang eens wilde doen; een barista cursus! Ik hou erg van koffie en word (als ik het zelf even mag zeggen) al steeds meer een echte koffiekenner (koffiesnob). Thuis maak ik koffie met zelfgemalen bonen en een perculator, en werk dagelijks aan de latte art.. Geduld, geduld..

Zo leuk om eens een echte barista cursus te volgen. Zowel de theorie als de praktijk. De historie, productie en brandproces van koffie, het verschil tussen de bonen, de juiste temperatuur van de koffie en de melk, en de belangrijkheid van de juiste concentratie, zodat je koffie niet te waterig of te bitter wordt.

Vervolgens aan de slag met verschillende soorten koffie’s maken. Koffie malen, stampen, schenken, melk schuimen en natuurlijk leren om mooie hartjes en bloemetjes te creëren in de koffie. Omdat dit gewoon gezellig is.

Amsterdam Coffee Festival!

Nog meer koffie! Afgelopen maand was namelijk het Amsterdam Coffee Festival. Een festival met koffie, heel veel koffie! Koffie proeven, zelf koffie maken, een latte art wedstrijd en kleine hapjes.

Na alle koffie gingen we langs een leuk humus barretje en dronken een heerlijk glas wijn. Ik had wel even genoeg koffie op..

Ontspannen in de sauna

Na al dat harde werken, moet er natuurlijk ook ontspannen worden. Door Thermen Bussloo werd ik uitgenodigd voor een dagje sauna inclusief massage, diner, overnachting en ontbijt. Thermen Bussloo is mijn favoriete wellness resort, dus happy me!

Gezond leven gaat natuurlijk verder dan alleen gezond eten. Ook voldoende beweging en ontspanning is heel goed voor je gezondheid. Vooral in deze tijd van altijd maar aan het werk zijn, presteren en veel achter onze laptop (en telefoon) zitten.

Stress-fix massage

Even over dat achter je laptop zitten, dat doen we veel te veel. Ook als blogger (en voor mijn andere werkzaamheden) zit ik veel achter de laptop. Soms ontkomt je er gewoon niet aan. In mijn vrije tijd zorg ik dat ik zoveel mogelijk buiten ben, maak ik een wandeling, pak ik altijd de fiets en sport zo een 3 á 4 keer in de week.

Toch heb ik altijd veel last van mijn nek en schouders. Daarom ging ik eens een stress-fix massage proberen, een massage die gericht is vastzittende spieren, knopen en het ‘losmaken’ hiervan. Verwacht niet dat je een lekkere, ontspannende massage krijgt, het kan zelfs best pijn doen. Maar wat voelde ik mij fijn na deze massage. Hierover later meer op de blog.

Dagje hotspotten in Den Haag

Naast mijn eigen stad Utrecht, is Den Haag mijn favoriete stad! De stad heeft een fijne sfeer, is groen en ligt natuurijk aan het strand. Helaas kom ik er niet zo vaak en besloot daarom een dagje te gaan Hotspotten in Den Haag. Ik nam mijn vriendje mee, we pakte OV-fietsen, croste lekker de hele dag door de stad en aten bij gezellige, gezonde hotspots van Den Haag.

Ontbijten, koffie, lunch, even langs het strand om een wijntje te drinken bij het vuur en als afsluiter een heerlijk diner. Wat was het een fijne dag. Tot snel Den Haag!

Hotspot Den Haag Foam

Hometown coffee Den haag

Club Vers Den haag

Zelf brood maken

Een foodblogger die nog nooit zelf brood heeft gebakken.. dat werd dus hoog tijd. Er staat heel wat cake, hartig brood en ‘broodjes’ op de blog, maar nog nooit had ik een écht brood gebakken. Waarom het er nog nooit van gekomen was? Volgens mij stelde ik het heel lang uit, omdat ik niet wilde dat het zou mislukken ofzo.. maargoed, een keer moet de eerste keer zijn!

Wat denk je, gewoon in één keer gelukt! En wat is brood bakken eigenlijk makkelijk. Je moet er wel even de tijd voor nemen, het brood moet namelijk twee keer een uur rijzen, maar wat is er lekkerder dan een zelfgemaakt brood dat net uit de oven komt. En stel je eens voor hoe lekker je huis ruik.. echt allemaal een keer doen!

Recept speltbrood maken

Recept speltbrood maken

Veel foodpost!

Oh wat ben ik verwend de laatste tijd. Er kwamen zoveel fijne (en grote) food pakketjes binnen! Ijsco blij met alle dozen en kratten en ik met de inhoud.

 

Pancakes for breakfast! Als het even kan dan ontbijt ik uitgebreid met pannenkoekjes, fruit, sapjes en koffie..

Lente!

Ijsco en ik genoten allebei ook lekker van het lentezonnetje! En de schaapjes waren ook heel blij..

 

Gerelateerde berichten