Appel-cranberry taartje

appel-cranberry taartje [ print recept ]
Taartjes die niet niet ongezond zijn, vol suiker zitten of te machtig zijn (je kent het wel, dat je meteen misselijk bent na 1 stuk). Die makkelijk zijn om te maken en er ook nog eens heel feestelijk uit zien. Oh ja, en waar je zelfs mee zou kunnen ontbijten als je wilt. Klinkt als het ideale taartje toch? Dit heerlijk appel-cranberry taartje is er zo een!

Appel-cranberry taartje

Dit feestelijke taartje is perfect om tijdens de feestdagen op tafel te zetten. Vooral omdat het taartje zo makkelijk te maken is en je maar weinig ingrediënten nodig hebt. Lekker bij de koffie of thee of serveer als toetje. Of gewoon in het weekend, omdat het weekend is.

Houd je niet zo van appel en/of cranberry? Vul het taartje dan met andere fruitsoorten.

Voor dit taartje gebruikte ik een rechthoekige brownievorm, maar je kunt ‘m eigenlijk overal in maken.

Dit heb je nodig

Bodem
100 gram havermeel (maal haver fijn tot meel met een staafmixer)
100 gram amandelmeel
2 eieren
4 el kokosolie (gesmolten)
5 zachte dadels (ontpit)
snuf zout
1 el kaneel

Vulling
1 grote appel of 2 kleintjes
2 handen verse cranberry’s
sap van kwart sinaasappel
1 el kokosbloesemsuiker

Serveertip; lekker met een lepel (plantaardige) yoghurt.

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng in een kom het havermeel, amandelmeel, bakpoeder, snuf zout en kaneel. Snijd de dadels in hele kleine stukjes.

Kluts in een andere kom de eieren luchtig en meng hier vervolgens de gesmolten kokosolie en dadels door. Voeg de natte ingrediënten bij de kom met droge ingrediënten en meng met een garde (of met je handen) tot een deeg.

Vet een brownieblik in met kokoslie en verdeel het deeg over de bodem. Druk goed aan en maak een opstaande rand van 2 cm. Zorg dat de bodem overal even dik is.

Snijd de appel in dunne plakjes en verdeel deze dakpansgewijs over de bodem. Verdeel nu de verse cranberry’s over de bodem en appel. Knijp vervolgens het sap van de sinaasappel ui over het taartje en strooi ten slotte de kokosbloesemsuiker en eventueel nog wat kaneel over het fruit.

Bak het taartje gaar in 20-25 minuten in het midden van de oven. Laat goed afkoelen voordat je deze snijd en serveert. Lekker met een lepel (plantaardige) yoghurt.

appel-cranberry taartje

Cranberry

appel-cranberry taartje

appel-cranberry taartjeGa jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.