Banaan-quinoa repen met cacao

banaan-quinoa repen

Tussendoortjes, ik heb ze altijd nodig! Vooral op lange drukke dagen heb ik rond een uur of 3 echt zin in een lekkere gezonde snack. Granola repen (of bars) zijn naast fruit een van mijn favoriete tussendoortjes. Ik maak ze vaak met dadels, noten en zaden, maar nu heb ik een heerlijke nieuwe variant uit mijn keukenmachine getoverd: banaan-quinoa repen!

Banaan-quinoa repen met cacao

Deze heerlijke repen zijn makkelijk en snel gemaakt en bak je in de oven gaar. Door de gebakken quinoa worden de repen lekker knapperig. Ze zijn zoet door de banaan en zitten vol eiwitten door de quinoa en noten. En ja de cacao… alles is lekkerder met een beetje chocolade!

Dit heb je nodig

120 gram havermout
80 gram gepofte quinoa
3 grote rijpe bananen
75 gram amandelen/noten
1 theelepel kaneel
1 eetlepel cacao
2 eetlepel agave
1 eetlepel notenpasta
1 eetlepel olijfolie
optioneel: gedroogd fruit

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten in een kom. Bekleed een ovenschaal of brownieblik met bakpapier. Verspreid het mengsel (met een dikte van 3 cm) over de (helft van de) schaal en druk aan met de hand of een lepel. 

Bak de qinoa-banaan repen 20 minuten in het midden van de oven. Laat goed afkoelen en snijd in repen. 

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

één antwoord

  1. Willemijn

    Stop je gewoon ongekookte quinoa in dit recept? Of gaat het om gepofte quinoa?
    Vast dank!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.