Blaasontsteking? 5 tips om te voorkomen én vanaf te komen

Gezondheid en je goed voelen gaat natuurlijk verder dan alleen gezond eten. Denk aan beweging, voldoende rust nemen of een natuurlijk voedingssupplement om je gezondheid te ondersteunen. En je goed voelen is de belangrijkste missie die ik met Feelgoodbyfood heb.

Maar zelfs wanneer je goed voor jezelf zorgt kun je last krijgen van allerlei kwalen. We hebben onze gezondheid helaas niet helemaal zelf in de hand.

Blaasontsteking (een urineweginfectie) is zo een kwaal die regelmatig voorkomt (vooral bij vrouwen) en vaak terugkomt.Ik denk dat iedere vrouw die ik ken wel eens blaasontsteking heeft gehad. Wist je dat een blaasontsteking de tweede meest voorkomende infectie in het menselijk lichaam is?

Geen onderwerp waar je misschien graag over praat, maar dus wel een veel voorkomende kwaal en een heel vervelende. Gelukkig zijn er natuurlijke middelen en tips om blaasontsteking te voorkomen en om er vanaf te komen. Of in ieder geval te verminderen. Daarom een interessant onderwerp om het over te hebben op de blog.

Belangrijk:probeer eerst deze natuurlijke middelen voordat je naar antibiotica grijpt (tenzij op advies van je huisarts uiteraard). Antibiotica doodt inderdaad de slechte bacteriën, maar ook de goede! Hierdoor ben je na het (veelvoudig) gebruik van antibiotica vaak nog veel verder van huis. Daarnaast heeft antibiotica vaak veel bijwerken.

blaasontsteking tips

5 natuurlijke tips tegen blaasontsteking

1. Zorg dat je voldoende D-mannose binnenkrijgt via voeding om blaasontsteking te voorkomen. D-mannose is een suiker uit glucose. Het staat erom bekend dat het ervoor kan zorgen dat bepaalde bacteriën zich niet aan de wand van de urinewegen kunnen hechten. Je vindt D-mannose onder anderen in bonen, tomaten, koolsoorten en shiitake paddenstoelen. Zorg er tegelijkertijd ook voor dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt.

2. Drink cranberrysap en gemberthee. De stoffen in cranberrysap kunnen ervoor zorgen dat bacteriën zich niet aan de wand van de urinewegen kunnen hechten en het lastiger voor bacteriën wordt om zich te vermenigvuldigen. Belangrijk is dat je puur cranberrysap drinkt en geen pakken sap waar een vleugje cranberry in zit.

3. Gebruik voor preventieve zorg een natuurlijk voedingssupplement. Naast gezonde voeding, voldoende beweging en rust, kunnen natuurlijke voedingssupplementen een goede gezondheid ondersteunen en/of er voor zorgen om deze kwalen te verminderen of zelfs te voorkomen.

Een voorbeeld van een natuurlijk voedingssupplement is Vacramal van Nutriphyt. Dit supplement is speciaal bedoeld ter ondersteuning voor een schone blaas en een gezonde bacteriële huishouding. Vacramal bevat een ruime hoeveelheid D-mannose (zie tip 1), cranberry-extract, goede bacteriën en prebiotica.

Nutriphyt ontwikkelt, zoals zij op hun website schrijven, voedingssupplementen op basis van nutriënten en plantaardige stoffen, om lichaam en geest gezond en fit te houden. Zij zijn er van overtuigd dat bij het werkelijk oplossen en voorkomen van gezondheidsproblemen zuivere en natuurlijke stoffen moeten worden gebruikt en geen kunstmatig afgeleide varianten. Hier ben ik het helemaal mee eens.

4. Drink veel water, heel veel water! Ook al doet plassen veel pijn wanneer je een blaasontsteking hebt, toch is het heel belangrijk om veel water te drinken. Zo ‘spoel’ je de bacteriën uit je lichaam en plas je ze uit.

5. Zorg goed voor je darmen! Gezonde darmen en darmflora zijn belangrijk voor je algehele gezondheid, maar ook om blaasontsteking te voorkomen. Blaasontsteking is meestal het gevolg van een tekort aan ‘goede’ bacteriën in je darmen. Een goede darmflora vermindert het aantal slechte bacteriën.

Je darmen worden het meest blij van licht en plantaardig eten, vezelrijke voeding en voeding die veel goede bacteriën bevatten. Denk aan peulvruchten, groene bladgroente, groenten, tempeh, miso, lijnzaad en zemelen.

Gember is een goede antioxidant, werkt zuiverend en ontstekingsremmend. Het bevat veel antioxidanten, die helpen om giftige stoffen te bestrijden. Dit komt doordat gember het metabolisme versnelt. Hierdoor kan je lichaam afvalstoffen beter kwijtraken.

Koop Vacramal nu met 20% korting

Wil jij Vacramal graag proberen? Met de code FGBF-3828 krijg je tot en met 31 juli 20% korting!

blaasontsteking tips

[ Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Nutriphyt, maar naar eigen interesse en onafhankelijk geschreven ]