Herfst granola met kaneel, gember en cranberry’s

herfst granola kaneel cranberry

[ print recept ]
Een baklaat vol heerlijke krokante granola en de geur van kaneel en gember door je hele huis… dat klinkt als herfst! Ik probeer zo vaak mogelijk mijn eigen batch gezonde granola te maken. In de zomer een frisse granola met quinoa op basis van appel en olijfolie, maar in de herfst en winter is deze herfst granola met kaneel, gember en cranberry favoriet!

Ook heel lekker: granola met speculaas, sinaasappel en amandelen

Herfst granola met kaneel, gember en cranberry’s

Deze voedzame knapperige herfstgranola maak ik op basis van olijfolie en agave. Hierdoor is de granola ook meteen helemaal plantaardig. Kaneel en gember is natuurlijk niet weg te denken uit het de koude seizoenen. De knapperige granola in combinatie met de zachte zoete cranberry is echt heerlijk!

Mijn favoriete combinatie is plantaardige yoghurt of porrigde met schijfjes appel en deze granola met kaneel en gember. Een heerlijk en voedzaam ontbijtje.

Tip: In plaats van cranberry’s kun je ook rozijnen of stukjes dadel toevoegen.

Dit heb je nodig

70 gram havervlokken
30 gram havermout
40 gram amandelen
40 gram walnoten
20 gram lijnzaad
25 gram pompoenpitten
2 (kleine) theelepels kaneel en/of koek/speculaaskruiden
halve theelepel gemberpoeder
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels agavesiroop
snuf zout
50 gram cranberry’s

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden. Hak de amandelen en walnoten grof. Meng alles, behalve de cranberry’s, in een kom door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de granola over de bakplaat. Bak de granola in 15 á 17 minuten krokant. Schep op de helft van de tijd de granola even goed om.

Haal de granola uit de oven, laat even afkoelen en meng ten slotte de cranberry’s erdoor.

Bewaar de granola in een luchtdicht bakje of pot.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.