Chocolade-hazelnoot mousse met framboos

Chocolade-hazelnoot mousse  
[ print recept ]
Eigenlijk ben ik helemaal niet zo een toetjes mens, maar voor Kerst maak ik graag een uitzondering! En als ik dan al een toetje op tafel zet, dan iets met banaan of chocola met nootjes, mijn twee favoriete ingrediënten. Deze chocolade-hazelnoot mousse met munt is een heerlijk en feestelijk toetje, maar ook nog best een gezonde variant én super makkelijk om te maken. Je maakt dit romige toetje namelijk gewoon in de blender en een avond van te voren. Het ideale toetje voor de feestdagen dus!

Wat je misschien niet weet (of ondertussen wel) i’m a sucker voor mooi keukenapparatuur en servies. Al een tijdje staat er een KitchenAid keukenmachine in mijn keuken te shinen, waar ik al heel wat lekkere taarten en broden mee heb gemaakt, en daar staat nu ook een prachtige KitchenAid blender naast! Deze keuken-hulpjes zijn niet alleen een lust voor het oog, maar ook van hele goede kwaliteit en heel krachtig.

Een paar keer per week maar ik een smoothie(bowl) met de blender, maar deze KitchenAid Artisan High Performance Blender is zó krachtig, dat je er de hardste ingrediënten mee kunt fijn blender. Dit wilde ik natuurlijk meteen uit proberen… met noten! En wat denk je? Heb gewoon dit hele toetje in de blender gemaakt. In drie minuten!

Nog even een achter de schermen weetje. Deze glaasjes met chocolademousse is echt het moeilijkste gerecht dat ik op de foto heb gezet! Het was heel zonnig die dag, waardoor de zon fel mijn raam in scheen. De mousse zat echt overal, behalve mooi in de glaasjes en de glaasjes reflecteren enorm in het licht. Maar goed, ik heb mij erbij neergelegd met de gedachten: deze chocolade-hazelnoot mousse is wel enorm lekker!!!

Chocolade-hazelnoot mousse met framboos

Je maakt deze chocolade-hazelnoot mousse dus gewoon heel easy in de blender. De combinatie van gesmolten pure chocolade, hazelnoten en vanille is zo ontzettend lekker! Ik zou hier zelfs mee kunnen ontbijten.

De avocado in de mousse proef je eigenlijk bijna niet, maar deze zorgt er wel voor dat de mousse lekker dik en romig wordt.

Dit heb je nodig (4 personen)

50 gram pure chocolade
20 gram cacao
50 gram hazelnoten
200 ml kokosmelk
50 ml water
2 kleine rijpe avocado’s (of 1 grote)
1 eetlepel agave
3 druppels vanille
snuf zout

Topping
gehakte hazelnoten
geraspte pure chocolade
verse frambozen

Zo maak je het

Smelt de chocolade au bain marie. Doe vervolgens alles in de blender en blend ongeveer 2 minuten (hangt er vanaf hoe krachtig je blender is) tot je een romig geheel hebt. Doe de chocolademousse in een kom en zet minstens 3 uur (of de hele nacht) in de koelkast.

Verdeel de chocolademousse over de glaasjes. Hak de hazelnoren grof en verdeel deze over de mousse. rasp wat pure chocolade over de mousse en garneer met blaadjes munt.

Na deze heerlijke chocolade-hazelnoot mousse met framboos gemaakt te hebben met de krachtige KitchenAid blender, ga ik eens bedenken wat ik nog meer allemaal kan maken met mijn nieuwe keuken-speeltje! Chocolademelk? Of zelf noten- of havermelk maken?! Hebben jullie misschien een goed idee? Ben benieuwd!

Meer weten over deze KitchenAid Artisan High Performance Blender? Kijk dan bij Coolblue.

Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met Coolblue.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.

Niks missen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang een verzameling van alle nieuwe recepten en artikelen in je mail.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.