Easy breakfast: geroosterde havermoutvlokken met banaan en walnoten

yoghurt havermout noten ontbijt
[print_link]
Dat ontbijten gezond, makkelijk en heel lekker tegelijk kan zijn bewijst dit ontbijtje maar weer. Het is dan ook niet voor niets een van mijn favoriete ontbijtjes.

Easy breakfast: geroosterde havermoutvlokken met banaan en walnoten

Door de havermout even te roosteren gaat je huis heerlijk ruiken. Dit geeft zo een fijne ontbijtsfeer. Ik maak dit ontbijtje met plantaardige yoghurt, zodat het ontbijtje vegan proof is, maar je kunt natuurlijk ook gewone yoghurt of kwark gebruiken.

Dit heb je nodig

2 eetlepels plantaardige yoghurt (kokos- of sojayoghurt)
2 eetlepels havermoutvlokken
1 banaan
1 handje walnoten
1 tl honing

Zo maak je het

In de oven
Verwarm de oven voor op 175 graden. Meng de havermoutvlokken en de noten met een klein beetje honing. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier het havermoutvlokken/noten over. Rooster ongeveer 5 minuten en schep op de helft even om. Houd goed in de gaten, want het kan snel aanbranden.

Snijd de banaan in plakjes. Schep op een bordje of schaaltje de yoghurt en verdeel hier de banaan en het haver/noten mengsel overheen.

In de pan
Doe de havermoutvlokken en noten in de pan en besprenkel hier wat honing overheen. Blijf goed omscheppen en bak de noten in een paar minuten knapperig.

havermoutvlokken ontbijt

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.