7-daagse detox Frecious

IMG_7359
YES! Eindelijk weer een challenge. Nou ja, een 7-dagen detox, maar ik vind een week lang geen chocola en alcohol een behoorlijke challenge. Helemaal, omdat ik deze detox in de eerste week van mijn vakantie ga doen.

Een 7-dagen detox? Ja, vrijdag (morgen) start ik met de 7-dagen detox van Frecious. Dit is een milde detox sapkuur, waarin je sappen en shots combineert met een eetschema.

Waarom een detox?
Naast dat ik van challenges houd, van slowjuice sappen, het uitproberen van nieuwe dingen en gewoon nieuwsgierig ben, denk ik dat het goed voor je lichaam is om af en toe eens te ‘resetten’. Even weer balans vinden en je darmen de rust geven. Even geen zware maaltijden eten en toxische middelen, zoals koffie, alcohol en suiker laten staan.

Tijdens een detox ontlast je je lever en darmen, door geen zware of overbelastende voeding te nemen. Hiermee bedoel ik voeding dat veel gifstoffen bevat en zwaar is voor je darmen om te verteren, zoals suiker, slechte vetten, koemelk, koffie, alcohol etc.

Het doel van een detox is om je nieren, darmen en vooral de lever te onder- steunen. De lever is ons grootste ontgiftingsorgaan dat elke dag blootgesteld wordt aan gifstoffen; stress, stoffen in voeding, cosmetica, uitlaatgassen, schoonmaakmiddelen, etc. Je lichaam is zeker in staat om zelf te reinigen en afvalstoffen af te voeren, maar soms kan onze lever de hoeveelheid gifstoffen die ons lichaam binnenkrijgt niet bijhouden. Het gevolg? Je vermoeid en lusteloos voelen, een slechte spijsvertering, een slechte huid en extra kilo’s waar je maar niet vanaf komt. 

De 7-daagse detox van Frecious
Met de 7-daagse Detox van Frecious  kun je genieten van gezond eten in combinatie met heerlijke Frecious juices en shots. Zo kan jouw lichaam zich op een gezonde en makkelijke manier ontdoen van toxische stoffen. De detox bestaan uit 21 slowjuice sappen, 21 shots (aloë  Vera, gember en citroen) en een kant-en-klaar voedingsschema dat bestaat uit puur en licht verteerbare voeding.

Voorbereiden
Belangrijk bij een detox en zo ook bij de 7-daagse detox van Frecious, is om je goed voor te bereiden. In de week voordat je begint met je detox bouw je alvast af met eten dat belastend is voor je lever en spijsverteringsstelsel. Dat betekent geen alcohol, geen koffie, zoetigheid, rood vlees, witmeelproducten en geen zware gerechten zoals pasta’s of frituur. Het merendeel van deze producten eet ik al bijna nooit, maar ik heb de afgelopen dagen bewust geen alcohol gedronken en zoetigheid laten staan.

Welke voedingsmiddelen worden vermeden tijdens de detox?

 • Koffie en zwarte thee
 • Frisdrank en andere koolzuurhoudende dranken
 • Alcohol
 • Suiker en kunstmatige zoetstoffen
 • Bewerkte voedingsmiddelen (kant en klare maaltijden, -sauzen en -soepen. pakjes en zakjes
 • (rood) vlees en alle bewerkte vleesproducten
 • Koeienzuivel (melk, yoghurt, kaas, boter, room)
 • Gefrituurd voedsel
 • Chips, snoep, koek en andere suikerhoudende producten
 • Granen: tarwe (brood, ontbijtkoek, cruesli, pasta), spelt, gerst, rogge

Van welke voedingsmiddelen mag je genieten tijden de detox?

 • Water
 • Kruidenthee en groene thee
 • Fruit
 • Groenten (zoveel je wilt!)
 • Bonen en andere peulvruchten, zoals linzen en kikkererwten
 • Ongebrande noten en zaden
 • Zoete aardappel
 • Granen: havermout, boekweit, amarant, gierst, quinoa, zilvervliesrijst, rijstwafels
 • Witvis en vette vis
 • Biologische gevogelte, tofu en quorn
 • Biologische eieren
 • Avocado, kokosolie, olijfolie, sesamolie
 • Zoetmiddelen (met mate): ahornsiroop, stevia, rijststroop, kokosbloesemsuiker
 • Kruiden en specerijen

Start!
Daar stond Frecious dan ineens voor de deur, met een doos vol sappen, shots en een voedingsschema. Het bijgeleverde voedingsschema is echt fijn. Je niet na hoeft niet teveel na te denken over wat je wel mag eten, of welke gerechten je moet maken. Ik eet al redelijk puur en gezond, dus qua voeding zal er niet veel verschil zijn met mijn ‘normale’ voedingspatroon. Daarnaast houd ik, zoals jullie inmiddels wel weten, heel erg van slowjuicesappen.

Ik ben erg benieuwd wat deze 7-daagse detox voor mijn lichaam gaat doen. Krijg ik meer energie en hoe snel ga ik dit merken? Hoe zal het me de hoofdpijn gaan (ik heb altijd snel hoofdpijn), doordat mijn lichaam aan het ontgiften is? Ook ben ik natuurlijk heel erg benieuwd naar de slowjuice sappen van Frecious. Ondertussen heb ik al heel wat sapjes gemaakt en mogen proeven, en durf ik mijzelf wel een ‘slowjuice kenner’ te noemen. Het nieuwste sapje van Frecious, ‘hot summer’, met onder andere peper, was echt een heerlijk pittig sapje!

De vriezer is gevuld met sappen en vandaag ga ik lekker veel boodschappen doen, zodat de voorraadkasten, groentenla en fruitmand flink gevuld zijn.

De komende week ga ik een foto dagboekje bijhouden van mijn detox en ik zal een tussentijdse update met jullie delen. Aan het eind deel ik uiteraard mijn 7-daagse Frecious detox ervaring met jullie op Feelgoodbyfood!

| Lees hier mijn update na de eerste drie dagen
| Lees hier mijn ervaring na de detox

IMG_7361

 

Gerelateerde berichten