Update | 7-daagse detox

detox slowjuice
Wanneer ik deze update schrijf, zit ik inmiddels op het eind van dag drie van de 7-daagse detox. Ik zal het maar meteen zeggen, ik voel me niet al te best op dit moment…

Het eten tijdens de detox wijkt eigenlijk bijna niets af van mijn eigen voedingspatroon. Het eten is echt heerlijk en ik geniet van elke maaltijd, die de afgelopen dagen vooral bestonden uit smoothies, salades en soepen. Ik vind het heerlijk om gezond, ‘clean’ en zoveel mogelijk plantaardig te eten, Ik voel mij hier goed bij. Het verschil is dat in mijn voedingspatroon (vaak) ook een stukje chocola, spelproducten, hier en daar wat gluten en lekker koffie op het terras zitten. Om maar niet te spreken over een lekker wijntje bij het eten. Balans noem ik dat. Dat kan dus eventjes allemaal niet meer. Niks balans, gewoon 100% puur eten. Ja, dat mis ik. Nu al! Vooral omdat ik vakantie heb… waarom deed ik dit ook alweer in mijn vakantie?

Naast het eten zijn de sapjes van Frecious echt heerlijk. Ik heb ondertussen alle varianten gehad en geniet echt van ieder vers sapje. Over de shots ben ik iets minder te spreken. Ik vind ze gewoon echt niet lekker. Niet nadenken, neus dicht, achterover tikken en klaar! Dat kan ik nog wel een paar dagen volhouden.

Op de eerste avond van de detox voelde ik de hoofdpijn al opkomen. Ik weet dat ik altijd erg snel hoofdpijn krijg, soms zelfs al van 1 slowjuice sapje. De hoofdpijn had ik dus wel verwacht, maar zeker niet de eerste avond al. Is mijn lichaam nu al aan het ontgiften? De volgende ochtend was de hoofdpijn alleen maar erger geworden. Het koste mij echt moeite om mijn bed uit te komen. Na de shots, een sapje en mijn ontbijt ben ik dan ook weer mijn bed in gekropen.

Het werd die dag alleen maar erger. Naast de hoofdpijn, voelde ik mij moe, slap, was ik misselijk en had ik zelfs rillingen. Ik had echt niet verwacht dat deze ‘bijwerkingen’ op de tweede dag al zo heftig zouden zijn. Als ik mij nu al zo voel, hoe reageert iemand die ‘ongezond’  leeft dan wel niet op een detox?

Ik heb deze dag echt rondgelopen als een zombie, nou ja, gelegen kun je beter zeggen. Ik voelde mij echt slecht, alles koste moeite en ik had nergens zin in. Met moeite ben ik toch even een stukje gaan wandelen buiten, want het was echt prachtig weer. Daarna ben ik weer mijn bed in gedoken. Meerdere keren heb ik mij deze dag afgevraagd, waarom ben ik deze detox begonnen? Waarom wilde ik dit eigenlijk? Ik ben maar vroeg naar bed gegaan op zaterdagavond..

De derde dag werd ik wakker met, gelukkig, minder hoofdpijn. De hoofdpijn was er nog wel, maar echt een stuk minder dan op de tweede dag. Wel voelde ik mij nog steeds erg moe en slap, en had ik echt nergens zin in. Een andere bijwerking is dat ik de hele dag door een droge mond heb, terwijl ik wel heel veel water en kruidenthee drink. Toch nog iets meer water drinken denk ik.

IMG_7592

Ondertussen is het de derde dag bijna voorbij en ik voel mij lichamelijk en na wat peptalks alweer een stuk beter. Net als mijn darmen trouwens. Na 3 dagen is mijn opgezette buik (waar ik de laatste tijd extra veel last van had) zo goed als verdwenen. Na drie dagen al! Ik zie de detox weer helemaal zitten. De bijwerkingen laten alleen maar zien dat mijn lichaam aan het ontgiften is en uit ervaring weet ik dat ik mij daarna juist zoveel beter voel. Daar doe ik het voor toch?

Het is grappig dat je juist tijdens een detox overal zin in krijgt, alleen maar omdat het even niet ‘mag’. Ik zie echt overal om mij heen eten of mensen die aan het eten zijn en heb al twee dagen zoveel zin in pizza! Het lijkt wel of iedereen op Instagram pizza aan het eten is dit weekend. Nee, heerlijke eetplaatjes kijken op Instagram maakt de detox niet echt makkelijker. Ook heb ik vandaag (de derde dag) cravings naar suiker. Na mijn lunch en avondeten had ik zoveel zin in een stuk chocola. Maar helaas… volhouden! En wat is een week nou eigenlijk? Al is drie dagen geen chocola nu al een record.

Naast dat ik mij even afgevraagd heb waarom ik deze detox begonnen ben, heb ik mij ook afgevraagd waarom ik deze detox gepland heb in de eerste week van mijn vakantie. Ja, ik heb zomervakantie! Ik stel mijn vakantie toch iets anders voor dan in bed of op de bank liggen met hoofdpijn, zonder energie en dat een stukje wandelen de hoogtepunt van m’n dag is. Het antwoord is heel makkelijk. Een detox is gewoon niet te doen tijdens een drukke werkweek. Naast de staat waarin ik al bijna drie dagen verkeer, ben ik eigenlijk de hele dag door bezig met de detox. Een pre-ontbijt, ontbijten, een sapje, lunch, een sapje, diner… en tussendoor veel water en kruidenthee drinken. En al dat water en thee moet er natuurlijk ook weer uit. Daarnaast moet natuurlijk alles vastgelegd en gedeeld worden 🙂 Gelukkig heb ik na de detox nog een week vakantie..

Ik denk dat ik de zwaarste dagen van de detox nu wel gehad heb en ik mij vanaf nu alleen maar beter ga voelen. Ik hoop het tenminste, want ik kan zo slecht tegen thuis zitten en niets (kunnen) doen. Daarnaast heb ik toch ook gewoon echt vakantie en staan er veel leuke dingen op de planning. Laat die energie maar komen!

Na mijn 7-daagse detox van Frecious zal ik mijn ervaring delen. Wat ik tijdens deze detox precies gegeten en gedronken heb deel ik later in een vorm van een foto dagboekje.

Nu al volgen wat ik eet en drink tijdens mijn detox? Volg Feelgoodbyfood dan op Instagram en Facebook.

| Lees hier mijn detox ervaring aan het einde van de detox


IMG_7380 IMG_7359

 

Gerelateerde berichten