Gekruide linzenballetjes

Linzenballetjes[print_link]
Wanneer ik mijn maaltijden iets spannender wil maken of meer tijd heb, maak ik ‘vleesvervangers’ voor erbij of erdoor. Ik zet het woord vleesvervangers tussen haakjes, omdat ik het niet zie als dat ik iets vervang. De ingrediënten in deze vervangers, zie ik als basisvoeding. Ze zijn natuurlijk ideaal om vlees te vervangen, maar zitten vooral vol voedingstoffen en zijn heel erg lekker!

Eerder maakte ik al deze burgers en balletjes, maar deze gekruide linzenballetjes zijn mijn nieuwe favoriet!

Gekruide linzenballetjes

Deze linzenballetjes zijn echt heerlijk! Stevig en smaakvol door de kruiden.

De balletjes zijn plantaardig en makkelijk om te maken. Lekker in een salade, door de pasta of bij wat groente en granen.

Dit heb je nodig (8 á 10 balletjes)

100 gram rode linzen
1 ui
2 teentjes knoflook
1 el tomatenpuree
20 gram havermout
1 tl paprikapoeder
1 tl tijm
snuf cayennepeper
snuf kurkuma
snuf peper en zout

Zo maak je het

Spoel de linzen af en kook ze in 350 ml water gaar in 15 minuten. Prak de linzen met een vork. De linzen mogen nog een beetje grof zijn, het hoeft geen puree te worden. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Meng de linzen samen met de rest van de ingrediënten in een kom. Zet het mengsel een half uur in de koelkast.

Verwarm ondertussen de oven op 180 graden. Draai ongeveer 8 tot 10 balletjes van het mengsel en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak de linzenballetjes gaar in 20 minuten en draai ze elke 5 minuten even om.

Wil je de buitenkant iets krokanter? Dan kun je ze voordat je ze in de oven doet even om en om bakken in de pan.

Linzenballetjes

Linzenballetjes

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.