Gele linzen (dahl) soep met bloemkool

linzen/dahl soep[print_link]
Eerder maakte ik al een linzecurry; dahl. Dahl is echt een van mijn lievelingsgerechten. Een dahl soepje leek mij daarom ook heerlijk, en dat is het zeker, vooral in deze tijd van het jaar! De combinatie van linzen en bloemkool is niet alleen lekker, maar zorgt ook voor een portie groente in je soep.

Deze linzensoep is echt een soep voor koude donkere dagen. Een vullende soep met heerlijke kruiden, die je een warm en comfort gevoel geeft, en dat is wat we willen en nodig hebben in deze tijd van het jaar!

Linzen zitten vol met vezels, die goed zijn voor onze spijsvertering en zorgen voor een verzadigd gevoel. Dit soepje is geheel plantaardig.

Dit heb je nodig
1 ui
2 teentjes knoflook
half rood pepertje
200 gram gele linzen
1 blik tomatenblokjes
600 ml groentenbouillon
300 ml kokosmelk
1 kleine bloemkool/halve bloemkool
1 tl kurkuma
1 tl komijnzaad
snuf cayennepeper
peper
optioneel: koriander

Zo maak je het
Snipper de ui en hak de knoflook en peper fijn. Verhit een soeppan met olie en fruit de ui, knoflook, peper en de kruiden even aan. Voeg de tomatenblokjes toe en bak 2 minuten mee.

Spoel de linzen af. Voeg vervolgens de groentebouillon, kokosmelk en de linzen toe en laat de soep 30 minuten langzaam koken. Snijd de bloemkool in hele kleine stukjes/roosjes, voeg deze bij de soep en laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken.

Ik heb de soep een klein beetje gepureerd met een staafmixer, zodat er nog wel wat bite in zit. Je kunt er ook voor kiezen om de soep niet of juist helemaal te pureren, maar net wat voor structuur soep je lekker vindt.

Breng op smaak met peper, nog een beetje komijnzaad en eventueel met verse koriander. Lekker met wat brood of naanbrood.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.