Groene currynoodels met tempeh, broccoli en cashewnoten

Groene curry noodels[print_link]
Soms ontstaan de heerlijkste gerechten door improvisatie in de keuken, zo ook deze groene currynoodels. Op de planning stond een avondje samen koken met een lekker glas rode wijn. We hadden zin in curry en noedels (hij is net zo gek op curry en noedels als ik, misschien nog wel meer) en allebei niet echt een idee wat het precies ging worden.

Tijdens het koken wisten we het eigenlijk nog steeds niet en kwamen we er op de helft achter dat we beide een ander idee in ons hoofd hadden. Zo is het gerecht van deze groene currynoodels ontstaan. Curry? Noedels? Bami? Geen idee, het is iets er tussenin en wij vonden het heel erg lekker. Zo lekker dat ik het recept zo snel mogelijk op de blog wilde hebben!

Groene currynoodels met tempeh, broccoli en cashewnoten

Het gerecht is lekker romig en de ingrediënten passen perfect bij elkaar. Vooral het sap van de limoen is een smaakmaker in het recept. Je kunt zowel tempeh als tofu gebruiken, net wat je lekker vindt of meer zin in hebt.

Voor dit gerecht heb ik udon noedels gebruikt, dit zijn dikke noedels van tarwe. Udon noedels vind ik bij dit romige gerecht het beste passen, maar als je het iets gezonder en/of glutenvrij wilt, kun je bijvoorbeeld noedels van boekweit gebruiken.

Dit heb je nodig (2 personen)

flinke scheut (wok)olie
100 gram udon noedels
1 el groene currypasta
100 ml kokosmelk
150 gram tempeh (of tofu)
2 grote stengels lente ui (of 3 kleine)
half rood pepertje
1 teen knoflook
1 kleine broccoli
half doosje champignons
1 wortel
1 handje cashewnoten (in stukjes gehakt)
1 limoen

Marinade tempeh
5 el sojasaus
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemberpoeder

Zo maak je het

Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking, spoel ze af en zet even apart. Snijd de tempeh (of tofu) in reepjes en marineer in een kom met sojasaus, gemberpoeder en knoflookpoeder. Laat 5 minuten staan, zodat het goed kan intrekken.

Hak ondertussen de knoflook en peper fijn en snijd de lente ui in ringen. Kook de roosjes broccoli beetgaar in 4 á 5 minuten, giet af en zet even apart.

Verhit een koekenpan met een (wok)olie en bak de tempeh in 5 minuten gaar en een beetje krokant. Schep steeds goed om. Doe de tempeh in een bakje en zet apart.

Verhit in dezelfde pan een flinke scheut olie en bak de knoflook, peper, lente ui en 1 eetlepel groene currypasta 2 minuten aan. Snijd de champignons in plakken en bak 5 minuten mee. Blijf de champignons goed omscheppen. Rasp de wortel en voeg deze samen met gekookte broccoli, noedels en cashewnoten toe aan de pan. Voeg na 2 minuten de kokosmelk toe en verwarm het gerecht nog 2 minuten.

Schep de currynoodels op de borden en pers wat limoensap eroverheen.

Ga jij dit recept van Feelgoodbyfood maken? Leuk! Laat je mij weten hoe het is geworden? Dit kan via Facebook, of tag @feelgoodbyfood op Instagram en Twitter.