Kijkje achter de schermen #15

Voor de blog heb ik weer veel leuke dingen gedaan, gekookt, heerlijk gegeten en veel koffie gedronken. Ik sta er vaak bij stil, maar vooral als ik een ‘achter de schermen’ aan het maken ben, besef ik hoe tof het is en vooral hoe dankbaar ik ben voor alles wat er op mijn pad komt door Feelgoodbyfood. En er staan ook weer een paar hele leuke en fijne dingen op de planning. Kijk je mee?

Kijkje achter de schermen #15

Foodtour door Antwerpen

Ik werd uitgenodigd door een foodtour door Antwerpen. Deze food tour stond in het teken van het nieuwe boek ‘Stadskookboek Antwerpen’.

We begonnen in een wijnbar (goede start), vervolgens aten we een voorgerecht bij Graanmarkt 13 (hele grote aanrader!), een hoofdgerecht bij DIM, een ijsje bij Gelato Factory en sloten we de avond af met cocktails bij Belroy’s Bijou.

Na al dit heerlijke eten, veel wandelen en een aantal cocktails, konden we gelukkig een heerlijk bed induiken in het Queen A Hotel. De volgende ochtend sloten we de food tour af met een heerlijke ontbijt.

De rest van de middag heb ik slenterend doorgebracht door Antwerpen en sloot mijn bezoekje aan deze toffe stad af in een fijne koffiebar.

Keulen
In December ga ik de stad Keulen bezoeken. Tijdens deze perstip test ik de route uit de reisgids ’time to momo Keulen’. Benieuwd naar Keulen en alle food spots die ik ga bezoeken? Kijk mee via Instagram stories!

Achter de schermen Feelgoodbyfood

Achter de schermen Feelgoodbyfood

Achter de schermen Feelgoodbyfood

Achter de schermen Feelgoodbyfood
Achter de schermen Feelgoodbyfood

Sri Lanka reis plannen!

Het plannen van mijn reis door Sri Lanka in januari is begonnen! Een paar maanden geleden kocht ik een ticket en dacht ‘dat duurt nog wel even’. Maar ineens is het al over een paar weken!

Ik heb er zo een zin in! Een beetje spannend en zenuwachtig, maar op een goede manier. Afgelopen week heb ik ongeveer een route bepaald. Ik ga niet alles uitstippelen, maar er zijn een paar plekken en activiteiten die ik zeker wil zien en doen!

Verder zien we het wel als ik daar ben. Ik wil tijdens mijn reis juist niet de hele tijd bezig zijn met de tijd en een to do list, wat thuis wel vaak het geval is.

Mijn eerste plek en accommodatie is in ieder geval al geregeld. Na mijn vlucht van meer dan 10 uur ga ik een dagje bijkomen in een prachtig hotel aan het strand in Negombo, dat ik aangeboden kreeg van HotelGift. Verder niet te veel luxe en hotels voor mij, maar zoveel mogelijk back to basic en tussen de locals. Maar tegen zo een gift na een lange reis zeg ik natuurlijk geen nee 😉

Koffie walk door Haarlem

Er is een heel mooi en tof boek verschenen; ‘Koffie!’, gemaakt door De Koffiefilters! Een boek vol met goede en fijne koffie adresjes door het hele land. Door de uitgever, Mo’media, werd ik uitgenodigd voor een koffie walk door Haarlem.

Wandelen door de mooie Gouden straatjes van Haarlem en koffie drinken bij de beste koffiezaakjes van Haarlem. Wat een fijne, gezellige middag!

Voordat we aan de koffie gingen, kregen we een korte workshop bij chocolaterie Pierre. We proefde verschillende soorten cacao en kregen uitleg over de herkomst en het proces van de koffieboon tot de chocolade die in de winkel ligt.

Toen was het tijd voor koffie! We bezochten onder andere Brandmeesters, waar we mee konden kijken bij het koffie branden. We dronken heerlijke koffie bij Mogador en ten slotte nog één bij Mica, mijn absolute favoriet in Haarlem! Hier ontmoette we ook de schrijfster van het boek.

Mica is zo een mooie fijn koffiezaakje. Het staat en hangt vol met de mooiste plantjes én hele goede koffie. Ga hier zeker langs als je in Haarlem bent.

Achter de schermen Feelgoodbyfood

Achter de schermen FeelgoodbyfoodAchter de schermen Feelgoodbyfood Achter de schermen Feelgoodbyfood

Achter de schermen Feelgoodbyfood

Achter de schermen FeelgoodbyfoodAchter de schermen Feelgoodbyfood

Eten bij Comptoir Libanais

Ik ging lekker eten bij de nieuwe hotspot Comptoir Libanais; een sfeervol restaurant waar je in Libanese sferen kunt genieten van eten en drinken uit het Midden-Oosten.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar dit is echt een van mijn favoriete keukens. Libanees platbrood met dipjes als humus, baba ganoush en muhamarra. Tajines, falafel, aubergine, haloumi, tabouleh, granaatappel…

Houd je net als ik zo van de sfeer en het heerlijke eten uit het Midden-Oosten? Ga hier dan snel heen!

Comptoir Libanais

Achter de schermen Feelgoodbyfood

Populaire gerechten!

Iedere week verschijnen er nieuwe recepten op de blog. Er springen altijd een paar recepten tussen uit die héél goed bezocht worden op de site en veel gemaakt worden door jullie. Zo leuk! Deze keer waren dat de zoete aardappel-gegrilde aubergine schotel en deze heerlijke perentaart!

Heb jij een recept van Feelgoodbyfood gemaakt? Tag mij dan vooral op Facebook of Instagram Ik vind het ontzettend leuk om de recepten bij jullie terug te zien.

Perentaart gegrilde aubergine-zoete aardappel schotel

Toffe pakketjes!

We kregen weer een hoop pakketjes binnen deze herfst. Er zijn een paar die er uitsprongen. Omdat ze heel lekker zijn, er mooi uit zien, omdat ik er heel dankbaar voor ben, of zelfs omdat ik er van schik…

Squalan huidverzorging

Geen food post dit keer, maar huidverzorging post. Puur en plantaardig eten vind ik belangrijk, maar bijna net zo belangrijk vind ik dit voor alles wat ik op mijn huid smeer.

De postbode kwam een prachtig pakket brengen van Squalan, met daarin een facewash, twee soorten gezichtsolie en een oogserum. En nog eens twee reisverpakkingen. Wauw!

De producten van Squalan zijn 100% plantaardig, dierproefvrij en bevatten geen parabenen en alcohol.

Ik heb eerder eens de producten getest en ben heel erg fan! Mijn huid is vochtarm en snel droog en dof. De producten van Squalan zijn de enige die mijn huid echt laten stralen. De olie voelt zo licht, zacht en fijn aan. Ze hebben zelfs een complete lijn voor de vochtarme huid, die ook nog eens huidveroudering tegengaat.

Lekker natuurlijk smeren en een stralend huidje tegelijk.

Muffin met sprinkhaan

Van de AH kreeg ik een bericht dat er met Halloween een bijzonder pakketje bezorgd zou worden. Ik was dit bericht eigenlijk alweer vergeten, toen de postbode met een pakketje voor de deur stond. Toen ik het pakketje open maken schok ik me dood. Het was een chocolademuffin met daarop.. een gedroogde sprinkhaan!

Ben ik even blij at ik vegetariër ben en daardoor niet een hoefde te overwegen om de sprinkhaan op te eten.

Lidl – Delicieux

Er was een pakketje afgeleverd bij mijn buurjongen. Ik had geen idee waarvan.. tot de buurjongen met een enorme witte doos met een rode strik aan kwam zitten (wat zou hij gedacht hebben?)!

Het was een pakket van de Lidl vol met producten uit het delicieux assortiment. Van dit prachtige pakket vol met heerlijke, luxe producten was ik meteen in de kerstsfeer. Meteen even de chocolade met karamel en zeezout geproefd. Zo lekker!

Lidl délicieux

Lidl délicieux

Wijn, koffie & Ijsco

Verder genoten ijsco en ik van de paar dagen nazomer die we hadden. Dronken wel lekker wijn en bezocht ik vaak mijn favoriete koffietent Ohøj op regenachtige herfstdagen..

Achter de schermen Feelgoodbyfood

Achter de schermen Feelgoodbyfood

Achter de schermen Feelgoodbyfood

Achter de schermen Feelgoodbyfood

Achter de schermen Feelgoodbyfood

Achter de schermen Feelgoodbyfood

Gerelateerde berichten